Zetor

Jesam...
Ali me ne kontate...ne pričam o razlikama u kvalitetu,udobnosti, željama i čestitkama...
U brazdi se ne mogu porediti zekonja 75ks sa dve brazde plugom,i rus 90 ks sa tri brazde...i svim ostalim operacijama jer i nisu traktori u istoj klasi...što je i normalno...
A ti snimci gde neko prevuče nekog i ta čuda,to mačku o rep...
 
Ako sam te dobro razumio onda je ovo fotomontaža na snimku kao i ostali snimci gdje ovaj Zetor odvlači Ruse 82-820 ili koju več oznaku imaju.A tu je bio i Same Explorer 90 koji je baš veći traktor od Zetora ali dzabe kad i njega Čeh odvuče.
 
Zasto trujete temu prepiranjem. Uvek kada neko postavi snimak nadvlacenja ispadne prepucavanje na kraju. Molim moderatora da rascisti baljezgarije.
 
Jesam...
Ali me ne kontate...ne pričam o razlikama u kvalitetu,udobnosti, željama i čestitkama...
U brazdi se ne mogu porediti zekonja 75ks sa dve brazde plugom,i rus 90 ks sa tri brazde...i svim ostalim operacijama jer i nisu traktori u istoj klasi...što je i normalno...
A ti snimci gde neko prevuče nekog i ta čuda,to mačku o rep...

Samo jedna ispravka, Zetor nema ni punih 70 konjića...
 
Kod mene na volanu ima jedan šraf koji ako se popusti onda se ručica ručnog gasa sama vraća-Kada je stegneš gas stoji na istom mestu gde ga staviš.Ne mislim na one šrafove dole-to su utvrđivači brzina.Ne znam kako kod vas stoji ručni gas.
Nisam obraćao pažnju. Nisam ni znao da takav neki sistem postoji i da tako funkcioniše. Moraću dobro pregledati ručni gas, mada je sve ne pristupačno.
 


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
@BOKIBOLE
Vidi, drug, tu imas prilicno jednostavan mehanizam, doduse malko nepristupacan ali nista strasno.
Kada skines limeni poklopac ispod volana videces da ima cevcica u koju je uvrnut saraf, ispred tog sarafa ima oprugica koja potiskuje kuglicu , a ta kuglica se opet uzljebljuje u podlosku(platnu) kroz koju prilazi safaf kojim je rucica cucnog gasa pricvrscena na instrument tablu.
zvuci komplikovano ali nije, shvatices cim pogledas, i tu u stvari nema sta da se pokvari nego se iras popustanjem i dotezanjem sarafa kako bi podesio da gas ne ide tesko ali da se ne vraca sam.
taj mehanizam proizvodi i zvuk koji rucica daje kada je pomeras gore pre paljenja (onaj klik, ili sta god da je vec)
Samo opusteno , imas dva min igranja sa klucevima 17 i 13 da podesis kako najvise odgovara tvojoj ruci. Mozda sam pogresio velicinu kljuceva davno to nisam cackao
 
Kolega hvala ti. Meni baš kod tog mesta gde klikne zaglavi, da ga moram momački udariti da bih ručicu spustio dole i smanjio gas. Jednom mi je baš zaglavila, da sam je udarajući mali i iskrivio.
 
Izvadis oprugu i kuglicu, skini i tu podlosku pa pogledaj mozda se nesto razjelo, jes da to sljaka tek 40 godina, ali ipak moguce da se tako brzo istrosi :ROFLMAO::ROFLMAO:, ali sta god da je lako ces resiti, sistem je jednostavan i logican tako da se ne jedi veliko unapred!
 
Zna li neko kako se mijenja lezaj koji drzi bocni reduktor prednje vuce? Ima ih dva, jedan sa donje strane, jedan sa gornje, na nosacu tog lezaja je prikazena i spona koja povezuje lijevi i desni tocak. Kod komsije se taj lezaj rasuo, kada se skine nosac toga lezaja unutrasnja caura sa valjcima izadje van ali unutra ostane kosuljica. Do kosuljice ne moze da se dodje odozgo kako bi se izbila. Gledao sam na netu ali nigdje nema snimak da je to neko radio.
 
Nazad
Vrh