Kupina sezona 2019.plasman i cena

Kod mene 110 din čačanka

Послато са VIVAX PRO2 помоћу Тапатока
 
Nije direktno vezano za cenu, ali da podelim iskustvo sa osiguranjem.Ove godine sam osigurao kod WienerStedisha kupinu 12 ari i jabuku 120 stabala.Kad sam zakljucivao polisu agent mi rekao da dodamo i osiguranje za kolicinu i kvalitet i ako bude i najmanje ostecenje, miran sam. Zakacio grad i oluja, skoro svaka kupina i jabuka imaju fleke. Mislio sam bar cu izvuci sumu osiguranja i da ne berem. Kad mi dosao procenitelj, zamalo da se slogiram, za kupinu procenio stetu na 25 posto, i rekao mi da kvalitet osiguravaju samo za jabucasto voce, a malinu, kupinu, visnju ne pokriva gubitak kvaliteta. Priznaju samo ako su polomljene grane i ako je plod pao na zemlju.
Prijatelj koji ima kupinu par kilometara od mene osigurao kod Dunava, i zakacio ga grad isto ima procenu na 25 posto stete, tako da je sve ista banda
Osiguravam par godina, prvi put me zakacio grad, a od stete cu samo pokriti premiju, ubuduce verovatno necu ni da osiguravam
 
Postavicu vam jedno lako,ali za vas tesko pitanje.
Zasto da vam placam kupinu 120 ili 150 kada mogu da vam platim 20 dinara i vi cete je isto brati kao da je 120din ?
Mislim da je ove godine napravljena greska sto smo vam dali 40 din,pokusacemo kao i prosle godine da svucemo na 20,ili na 15.

Da li je neko iskrcio kupinjake ? Da li neko ne bere ? Koga briga.
I dalje postoje oni koji ce je brati i za 20 din,vajdica je ,da se ne baci,ima se za piva i cigara,lepo vama,lepo meni.

Mozda da su svi izasli na bojkot branja,proteste,bili uporni,mozda bih vam dao bolju cenu, Ovako ne.

Malinu ste dobili ok cenu cisto da ne izlazite jos i vi na ulice i smarate rezim dok radi punom parom svoje `reforme`,zato dogodine ima da vam naplatimo tih 150din za malinu pa cete dobiti 50.
 
Cene je svaka dobra jer je to odlika nas i naše borbe . Koliko smo se izborili toliko smo i dobili. Malinari pretili vucku da će na ulice ,da će seći prste i ove godine su uzeli bogatstvo. Zato kupinarima šipak. Kupina NIKAD VIŠE NECE BITI PREKO 50. MADA SPUSTICE JE NA 20 KAO I ZADNJE 2 GOD. ISTI SCENARIIO
 
Ne lupetaj

- - - - - - - - - -

0143451165 Podgorina hladnjača cena 40 cacanke.
Izvolite broj i proverite. Takodje od njih sam dobio info da kao robe ima previše i da će cena ići ka 20 din.
Aman bre više,ugasi se,pišemo o trenutnoj ceni,zajebi demagogiju i cenu od 20 din,nema cene nema berbe to je jasno. LAKU NOĆ

Послато са VIVAX PRO2 помоћу Тапатока
 
Cena je 50 i ide na 60,džabe lobirš,nisi interesantan,to je informacija iz niškog kraja od otkupljivača.ljudima je muka od takvih postova kao tvojih,ako provocirao,uspevaš samo kod nekolicine,a kvariš forum,od mene ka tebi toliko,za mene ne postojiš od sad a ti piši što ti je srcu drago

Послато са VIVAX PRO2 помоћу Тапатока
 
Ne lupetaj

- - - - - - - - - -

0143451165 Podgorina hladnjača cena 40 cacanke.
Izvolite broj i proverite. Takodje od njih sam dobio info da kao robe ima previše i da će cena ići ka 20 din.

Oni uvek imaju najnizu cenu za sve... Cacanka organska 55, ostale sorte 75din u hladnjaci gde ja prodajem, mislim da ima sanse da cena ide gore. Robe bar u ovom kraju nema nesto narocito, jer su vremenski uslovi od pocetka godine nepovoljni, imali smo dosta kasnih mrazeva, obilne kise u cvetanju, posle susu, tako da prinos ove godine simbolican.
 
organska 55 to je ok i obicna 40,loh nes isto 40,samo tripl kraun 50.
kako god,bila 4o ili 50 din isto smece od cene, bolje 40 nego 20,ali zadnjih 5 godina cena je ocajna kad se uzme prosek,oko 35din za zadnjih 5 godina.

sve isto rade kao i prosle i pretprosle godine,kao bila je 20,sad je extra bice duplo veca cena,kao da je bila 100 din pa cce biti 200,a zapravo dve ,tri berbe plate po 40 din i svuku na 20.

ja apelujem na proizvodjace kupina da MORAJU DA SHVATE DA I OVE I NAREDNIH 5 GODINA,ILI BILO KAD, CENA ISPOD 100DIN je cist promasaj i gubitak.
stavite na papir vas rad,
rad vasih ukucana
rad i trosak na odrzavanje traktora,trimera,prikljucaka,freza itd
pesticida,
djubriva
podizanja zasada
sadnica
stajnjaka
zice
stubova
navodnjavanja i mreze ko ima

i da li se sve ovo gore navedeno uklapa u cenu od 20 ili 40 din ?

budimo posteni,cena kupine i od 100din je nista,ali to bi bila neka minimalna donja granica da kupinarstvo ne bi propalo.
a mislim da je ova godina presudna i da dogodine nece biti ni za dzem.

proizvodite svoj proizvod i sve sto uberete danas ne mozete da zaradite dnevno 30ak eura po osobi,a to mozete da zaradite i ako berete maline kod komsije i gradjevini itd-sto zapravo znaci da mi nismo nikakvi proizvodjaci nego obicni nadnicari i robovi u sopstvenoj drzavi na sopstvenim parcelama.
 
Nazad
Vrh