amper91
Član
A ostale sorte organska 76, konvencionalna 60.
Brus hladnjaca sweet home
Cacanka, tri krune 40
Torn free loh nes 60
Ne odvajaju nista.
Rekao mi gazda hladnjace da kada prestanu kise cena ide na gore.
Koliko sam čuo da su I u Šapcu I okolini cene kupine pale 10 dinara, da l’ neko zna pouzdanu informaciju?
Prvi put cujem da je u Valjevu kupina bila 100 din. Meni se juce od nevremena srusilo pola kupinjaka tako da mi je sad svejedno dal ce da bude 30 ili 130Radović: Kupina u bescenje, ako država ne reaguje blokiraćemo Srbiju
http://www.novimagazin.rs/vesti/radovic-kupina-u-bescenje-ako-drzava-ne-reaguje-blokiraemo-srbiju
"Pozivam sve proizvođače kupina koji me od jutros zovu iz svih krajeva Srbije i žale se da je cena naglo
pala da sedam dana ne beru i prodaju kupine, a ako cena ne poraste blokiraćemo celu Srbiju "
rekao je Radović i dodao da je "to poslednja opomena državi koja ne reaguje".
"Kako je moguće da paradajzu skoči cena na 200 dinara kada ga nema a to tržišno pravilo ne važi kod
malina i kupina čiji je rod unišilo nevreme i svelo na oko trećinu", kazao je Radović.
Radović rekao je danas da su kupine u Valjevu do juče otkupljivane po 80 do 100 dinara za kilogram
a od jutros je cena u celoj zemlji ođednom pala na 35 dinara, pa postoji osnovana sumnja u monopolski dogovor otkupljivača.