Prihrana i đubrenje voćaka

Po meni je tu najveci problem koji ce pH imati taj miks da bi taj helat gvozdja bio stabilan , a sa druge strane i reakcija sa bakrom ,koji je problematican za mesanje, iako sad sigurno ides sa malim kolicinama tog everesta..

Ako mozes razdvoj , bakar i cipkord od gvozdja.

Sad valjda ce se javiti neko iskusniji.

Sa kojim koncetracijama bakra ides sad u vegetaciji ??
 
Da li se prilikom folijarne prihrane voća gvožđem, preko lista, može istovremeno gvožđe mešati sa Everestom i cipkord insekticidom? Ja imam neku staru informaciju da gvožđe prilikom folijarne prihrane ide samo.
Ubedljivo najbolji efekat ima kada se Fe folijarno dodaje samostalno, najmanje 24 sata posle kiše ili prethodnog prskanja (da list bude suv i stome na njegovom naličju skroz otvorene).
 
Koliko se sećam zastitarka mi je pre par godina rekla da fe ide sam prilikom prskanja. Everest idem najmanju preporučenu dozu ( mislim da je 0,12%) i umesto cipkord kupio sam neki cythrin , ista aktivna materija.
 
Poslednja izmena:
^ eee, pa ako ti je tako rekla, onda tako radi, naravno.
Nego pitao si, a ja sam ti samo rekao kako je mnogo bolje. Izvinjavam se, neću više
 
Ne radi se ovde o sujeti, nego ti zezaš krizu. Ispravio si svoj drugi post, pisalo je da ti je zaštitarka rekla da Fe ide samo prilikom prskanja ostalim pesticidima, tako nešto. A u prvom kažeš suprotno, onako kako i treba. E zato mi nisi bio jasan i totalno si me zbunio. U dva posta pišeš potpuno suprotno, a pritom tražiš savet. Nesporazum.
Jer, ovako kako je sada, oba tvoja posta se slažu sa mojim. Zašto bih onda pisao svoj prethodni ako si ti u stvari potvrdio ono što sam ti napisao?
I da, Fe se na list nanosi samostalno. Pozdravljam te.
 
Poslednja izmena:
Da , da, u pravu si. Prilikom pisanja telefon je sam izbacio reč uz višak jednog slova, koje je napravilo zabunu. To sam zaista i ispravio ali tek sam sad shvatio da te je to zbunilo. Hteo sam potvrdu od vas za informaciju kojom raspolažem. ?????? Pozdrav za kolege.
 
Višnju Oblačinsku sam prskao sa Humisuper 3 lit.+Aminofleks 2 lit,po hektaru,zatim pre par dana sa Aminofleks 2 lit.+ Calcijum 15% 3 lit.po hektaru,u 1000 lit.vode.Medjutim list mi je malo bledji nego što bi trebao da bude,ili mi se samo čini ,pa dali je pametno da upotrebim Ureu preko lista jedno 15 tak kilograma u dva bureta po hektaru.Berba bi trebala za jedno 12 do 15 dana,i imali vajde sada prskati?

Drugo pitanje-preparat ETREL,gde se može nabaviti ,po kojoj ceni,kolika je količina potrebna po hektaru i još neke važne stvari pri primeni tog preparata ,ako je neko radio sa njime pa bih zamolio za iskustva.U planu je mašinska berba višnje pa zato pitam ,hvala unapred.
 
Ne smeta urea, možeš sa njom da prihraniš. Ideš 1do 2 posto,ne više!
Ja sam je ubacio u zadnja dva prskanja iako mi je list ok. Ići ću sa njom i kasnije posle berbe.
 
List na mojim višnjama a Oblačinka je u pitanju,je sav nekako sjajan i uvija se ka naličju lista,prskao sam pre mesec i po dana,posle berbe i protiv pegavosti i protiv grinja.Dali da ih oprskam sa jednom folijarnom prihranom,u pitanju je Foliastim Mix,sadrži bor,bakar,mangan,molibden,cink.I dali da ubacim po jedno 5 kg.uree na atomizer od 440 litara?Inače brana je mašinskim putem,tresačem,u 5 je godini,pa da li nije neka reakcija na to trešenje?Ima i oštećenja na samom stablu od te ruke od tresača,pa sam mislio da uzmem kreč i da ga pomešam sa nekim bakrom pa prskalicom da oprskam samo stablo do prvih ramenih grana.
 
Ja danas bacao dok me nije oterala kisa. Oko 500 gr. po stablu. Ove godine stedimo malo. Sutra ako nista ne pada nastavljam, pa oranje ako ne natrpa sneg.
 
I ja juce iskisao medju orasima bacajuci Ruski 10/26/26. Ja sam za njega u devetoj godini isao sa 3 kg po stablu ..
 
Nazad
Vrh