Strništa i rad na njima

6h45xh.jpg
[/IMG]
34fxrme.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Uslikano u ataru nasega cika Ace Raic. Izgleda oranje ide malo teze....
 
Oćete na silu, e pa ne može! Sedite ljudi kući, malo druženja sa porodicom neće škoditi... Ja ništa ne diram dok ne padne jedna lepa kiša...
 
Koliko vidim na nekim strnistima ni trava nece da raste...

Послато са BV6000 уз помоћ Тапатока
 
Ja isto ne diram ništa. Čekam da padne neka kiša (ako je bude) da malo pogura neki korov (mada ga malo ima) pa da poprskam totalom i tek onda da uzorem plitko. Mada kakve su vremenske prilike možda ostavim i za jesen pa odmah duboko.
 
Ja "ako" pokisne idem i drugi put isto sa grubrom.Inace preko ove moje parcele sam prosao barem 4x sa kamionskom prikolicom 25t +7t traktor, kad sam vozio psenicu i tu je beton ali ovde gde nisam presao ide lepo.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja po strnistima jos uvijek ganjam kombajn ;) jos 5-6 dana pa cekamo kisu i gruber.

Kolega je radio prekjucer svoja strnista jesenskog jecma i psenice kratkom tanjuracom. lanjske godine kad je radjeno po vlaznom je to ispalo fantazija jednim tragom ove godine zasusilo pa bas na uvratinama ni kratka tanjuraca ne upada kako bi trebala.
 
Sirokim idem,juce izmerio dubinu 20+cm spustio sam ga maximum dole ali ovde je jako suvo idem 7-7.5 na sat mogu jos brze do 10km/h ali plasim se da ga ne sakupim po njivi ima da polomim ovaj gruber hehe


Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko konjskih snaga vuce gruber?
I koja je širina grubera?
 
Nazad
Vrh