Vuna i pribor za šišanje ovaca

Pozdrav kolega ,ja šišam sa češljom XLR 8 širine 98 mm to je naj širi češalj a imam i ovaj ravni ovina češalj .ovaj široki profesionalni češalj šiša duplo bolje i manja mogućnost povrede ovaca. zbog širine šiša ravnomjernije .samo dok se malo navikne
 
Sačekaću još malo da se izveštim pa ću kupiti taj široki češalj, da probam i sa njim.
Lako i lepo je šišati ovce kad su debele, nemaju rep i kad je vuna čista. Ali muka je živa kada su ovce mršave, pune krpelja, vuna ućebana i ulepljena balegom, rep ulepljen, moraju kratki potezi i da se dosta vodi računa, koža visi, ne može ravnomerno da se ošiša.... A uglavnom je takva situacija na terenu, ljudi ovcu drže kao trećerazrednu životinju, loše ih hrane, genetiku ne poboljšavaju i još očekuju da se oblizni ili da se jagnji 3 x u 2 godine.
 
Matkee jesu li stvarno toliko dobre kad koštaju 6500 din ? Sudeći po slici izgledaju super...
Ja sam kupio KERBL za 1470 din, lepo odrađuju posao.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Gde mogu još da se naruče ove makaze za papke , ovi u Subotici u Systemline ih nemaju na stanju ....?
Hvala
 





Da li neko zna gde se može kupiti ovaj deo za mašinicu za šišanje ovaca. U pitanju je N1J mašinica(Korejska, Kineska ili ko zna već čija je), naj češća je po oglasima ali osim noževa nisam našao nikoga ko prodaje delove za njih. Ovaj deo je pukao i pri tom pride polomio i zub na nožu. Prošle godine kao nova ošišala je 16 ovaca i pukao je ovaj deo, tako da je sad neupotrebljiva. U dilemi sam da li je uopšte i popravljati jer nož je 20e + navedeni deo nepoznate cene (skoro sam izgubio nadu i da ću uopšte da ga nadjem) i neizvestan rok trajanja ako je i popravim.
 
probao sam i ja da sisam sa masinicom ,dve sam osisao i nije ni malo lako, kao na snimku koji sam gledao.verovatno treba dosta prakse,ali nisam imao prilike uzivo da gledam sisanje.
 
S obzirom da se u poslednje vreme na trzistu pojavilo vise tipova nozeva za sisanje ovaca koji nicemu nevrede odgovorno tvrdim prikazacu marku noza koji je veoma tesko kod nas naci a koji je po meni za sada superioran u odnosu na ostale, noz je nemacke proizvodnje koji je distribuirala firma iz mog grada ali to vise neradi pa je sad vec problem nabaviti ga, u koliko neko naleti na tip noza sa slike sa pred oznakom Li (Liscop Nemacka) neka ga uzme slobodno i neka ovde napise gde se moze naci jer je bolji cak duplo od noza koji sam prosle godine uzeo preko Inpaka marke Hajneger.


dyufld.jpg



Na slici je noz oznake Li A 54 sa krivim bocnim zubima ja koristim samo sa pravim ali je jutros ostao samo ovaj na lageru pa sam ga uzeo ipak pored ovoga postoje nozevi sa oznakom A5 i A58 svi su vanserijski pa vas molim ukoliko nadjete negde ovakav tip da mi prosledite kontakt.
 
Poslednja izmena:
Ovaj snimak je već postavljan ali mislim da bi bilo korisno ponoviti ga , ako neko želi da nauči tehniku šišanja:

I još dva snimka o ovom šampionu, ako sam dobro razumeo ošišao je preko 400 ovaca za jedan dan !


 
456 U 9 radnih sati ne ukljucujuci pauze za odmor, rucak... u prvih sat vremena je osisao 51 ovcu. Pobedio je predhodnog drzaca rekorda za 47 ovce. 2 tone vune je osisao.
 
Писао сам већ о овоме,мада видим да се и даље препоручује Фери,нафта,детерџенти... ја лично нисам задовољан зато користим ово средство,тј. могу сви одмашчивачи за рерне и посуђе. Сам сам снимао тако да је квалитет снимка мало слабији, али види се да се за веома кратко време очисте ножеви без могућности настанка механичке штете.
https://www.youtube.com/watch?v=sVKSP0ZqXuo
 
Писао сам већ о овоме,мада видим да се и даље препоручује Фери,нафта,детерџенти... ја лично нисам задовољан зато користим ово средство,тј. могу сви одмашчивачи за рерне и посуђе. Сам сам снимао тако да је квалитет снимка мало слабији, али види се да се за веома кратко време очисте ножеви без могућности настанка механичке штете.
https://www.youtube.com/watch?v=sVKSP0ZqXuo
Vlado ovo jeste efikasno ali ja dok ocistim sve ovo osisah jednu ovcu ovako bucnem u feri i dok uhvatim drugu nozevi kristalno cisti nema cetkice niti bilo kakve dodatne cistke odmah krece sisanje, opet kazem meni je to najefikasnije necu menjati jer bolje trenutno nema:ppozdrav:
 
Meni ce ovih dana sisati momci neki iz sela, 100 din po ovci. Na facebooku sam procitao da neki uzimaju vunu plus 50 din po ovci ijaoooo... A da, papke cu ja da secem, oni samo sisaju. Ja ih pitam da li secete i papke oni kazu iz topa : ne to niko u okolini ne sece papke (pravi odgajivaci).
A masinica mi je opet pobegla za ko zna koliko, godinu, dve... neda mi se pa mogu da ga j i ne ide.
ovi bas lepo sisaju ja cu da hvatam ovce oni neka sisaju i ja na kraju posecem papke pa dogodine cu opet tako, nemam puno, oko 40 sve ukupno.
 
Najbrže i najefikasnije vam je da donju stranu češlja očistite čeličnom četkom, par poteza poprečno i par poteza od donjeg dela ka vrhovima zubaca s tim da ne dodiruje nožić, između zubaca može malo skalpelom da se skine, nauljite i šišaj sledeću ovcu. To traje 10 sekundi. Potepanje u feri može kada završite posao i dođete kući .
 
Наравно ја кажем о свом личном примеру и искуству. Ја сам покушавао са свим могућим детерџентима и неколико врста Ферија,али нити један ми није помогао,као ни нафта. Једноставно Фери не утиче никако. А и мало ми је нелогично "бућнем у фери" види се и на снимку да је тешко и са овим јаким средством одстранити без четкице. Опет кажем моје лично искуство ми показује да је овај систем као на снимку најделотворнији. А што се тиче четке или било које металне алатке,ја лично не бих употребљавао јер дефинитивно доводи до механичких оштећења и утиче на оштрину и ножа и чешља.
 
Nazad
Vrh