VLADIMIREC T-25

Da probam da ubacim sliku mog ruskog borbenog vozila 😁
IMG_20230520_131836.md.jpeg
 
Imam pitanje, Vladimirec mi nije bas mnogo odrzavan u proslosti, sad sam ga ja preuzeo i odlucio da ga sredim, hidraulika ne radi, sta je najbitnije da ocistim da bi se pokrenula da proverim da li radi uopste i imam jos jedno pitanje, odvio sam sraf za kontolu ulja u bos pumpi, sraf koji se odvije i sipa se ulje dok ne potekne na tu rupicu i to je mera, kad sam odsrafio taj sraf krenulo je ulje bas da curi kao da nije sipano to te mere vec kao da je sipano kolko god moze da stane, a to ulje je bilo skoro pa skroz bele boje, boja je bila nekako malo tamnije bela, a miris nema na obicno ulje vec na ulje pomesano sa naftom, pa me zanima da li je to normalno zbog neodrzavanja ili se mozda dogodilo nesto ?
 
Boš-pumpa...
Da, to je normalno, i dobro je tako, ne bi valjalo da si odvrnuo šraf a da ništa ne krene, onda bi bio problem...
Naspi 1dcl ulja SAE30 u boš pumpu i prati na koliko će ti se opet napuniti sa naftom i pomešati s uljem...
Što je kraći interval, pumpa je zrelija za remont....
Hidraulika.....
Veliš, ne radi....
Radi li pumpa hidraulike ?
Ima li dovoljno ulja u sistemu ?
Filter ulja , očišćen, ili ne ?
Razvodnik, reaguje, ne ?
Pojasni malko...
 
Sto se tice hidraulike proveri jeli ima ulja pa onda proveri jeli ukljucena hidraulicka pumpa. Ne verujem da bas uopste ne radi .
A sto se tice sipanja ulja u bos pumpu ja to nisam nikad radio ,moj cale je to mozda jednom ...za 50 godina koliko ima traktor.
 
Ne znam za sada detalje oko pumpe razvodnika i toga, ali hidraulika ne radi totalno, sad trebam da ocistim crevo na koje se povezuje prikolica za kip posto ima ogromne naslage ulja pa da probam na nju da li ce kip da da neke znake zivota, u sistemu ima malo manje ulja to moram sad neki dan da sredim posto jos nisam poceo da koristim taj traktor, planiram da ga sredim u fulu pa tek onda da pocnem da radim sa njim, filter ulja sam juce cistio i zadivljujuce nije bio toliko prljav obzirom da je mozda jednom-dvaput ociscen od kad je kupljen imajuci u vidu da je on '79-to godiste i da je u nasem vlasnistvu kupljen nov na sajmu traktora u to vreme, a za hidrauliku sam mislio samo da probam da vidim da li daje neki znak ispravnosti dolevanja ulja za pocetak pa ako nece onda da idem dalje da proveravam sta je uzrok zato sto ne radi

Sent from my RMO-NX1 using Tapatalk
 
Odvio sam creva hidraulike i kako sam gledao po videima kad sipaju ulje u hidrauliku, sipaju kad gledas sa zadnje strane traktora na levu stranu gde je crevo, a kod mene je sipano na desnu stranu, mozda zbog toga nece da povuce jer je na pogresnu stranu sipano

Sent from my RMO-NX1 using Tapatalk
 
Ništa te ja ne razumem.. Imaš samo jedno mesto gde se sipa ulje u hidrauliku.. Ispod sedišta sa desne strane, ključ 22 mislim da je... Nemaš šta da odvrces creva, creva se skidaju samo kad procure... Iskreno ja ni ne znam gde mu je filter za hidrauliku.
 
Iznad pumpe ima poluga za uključenje i isključenje pumpe. Prvo utvrdi da li je pumpa uključena. Ulje se sipa na desnom šrafu ali može i na levom direktno u filter. Količina ulja ne utiče na rad hidraulike. Vlajkova hidraulika može da radi sa dve litre ulja čak i manje. Jedino nemože da kipuje sa malo ulja.
 
Поздрав ! Са јесени имам прилику да преузмем газдинство са објектима земљиштем и врло оскудном механизацијом. Главни строј би био управо Т25А. Интресеују ме његови лимити. Да ли би било изводљиво обрађивати 5 Ха са њим ? Нисам још промислио детаље али у најгорем случају свих 5 Ха би било под ратарским културама. Значи од радова-све што може. Које је реално очекивано време за орање/тањирање/дрљање/сађење дво редним садачима за кукуруз или кромпир генерално сва оруђа која не захтевају претерану снагу на кардану нпр. фреза/балирка/берач би били другачије погоњени. Земља овде је релативно лака (песковита) осим на местима које сам смислио за кромпир. Та површина је око 60 ари тако да ту тешке радове није на одмет платити. Хвала унапред.
 
Poslednja izmena:
Ako ne žuriš nigde mozes komotno... Jedino te teže mašine što rade na kardan mu baš ne pašu pošto nema posebno lemelu za kardan...
 
Sve zavisi koliko čovek ima vremena.. Ja naprimer radim u firmi, držim stoku pa nisam stizao ni sa ursusm 360 da odradim tada 25 jutara a sa vlajkom sa ne pricam... Vlajka kad upregnes u oranje to je 4h jutro garant...
 
Хвала на информацијама. Значи ипак сам подценио овај трактор. Не жури ми се од обавеза имам само школу зато размишљам о малој површини ипак је образовање на првом месту. Ако узмемо ту бројку испада моју површину изорем у року од 2 недеље без икаквог притиска, осим временских прилика 😂. Што се тиче карданских прикључака једино што ће се качити је можда прскалица. Остало ће гонити моћнији трактори из околине.
 
Poslednja izmena:
A za prskalicu je mama, ja nosim 440l bez problema... A što se tice oranja mozes glat jedno jutro na dan pa na tenane sve odradis za 10ak dana.
 
Nazad
Vrh