Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
To je suvise lepo da bi bilo istinito, a oped u neku ruku i tako realno ali nestvarno za nas koji smo naucili na mizeriju od cena dugi niz godina.

Ma, jeste bilo bi lepo, ali nece biti tolika cena, gde bi, bre, onda mi sa tolikom lovom u ovoj bednoj zemlji, rekli bi svi - evo poljoprivrednika, bogatasa, milionera.

Pa pre tri godine je u berbi bio 18-18,5 a euro 76-78! = 23.6-24 eura.
Sada ako bude 20-21 sa eurom 106 = 18,85-19.80 eura! dakle manja cena nego tada!!!

Pa da, samo je onda rodilo 2 tone/kj (onima koji su imali posejano strane hibride,a na domacima ni pola toga), a sad ce bit 6 tona po jutru i vise.

Momci čekajte kad počne berba.Malo je ostalo kukuruza da se kruni pa mu je zato cena visoka.Država se boji bogatog seljaka :udri:

Cekajte prvo da udjete u njive i vidite kakav je karambol crvenilo napravilo ::jako_besan:: ::jako_besan:: vi koji srecete crvenilo po prvi put ni ne znate koji je gubitak :nono: a mi "veterani" iz Banata vec znamo :udri: :udri: :udri: onaj suvi ni kombajn ne okruni :nono:

Kod nas se nudi vec ok 12-13 din. na zeleno sa njive, tako da verujem da u berbi nece ici ispod 15. ( meni OK )
Imam 20kj ove godine i nema teorije da je ispod 60 metara, svuda!!! ( Bice i preko 70 )

Nazad
Vrh