Goran Lukić
Član
Grešiš,prošle godine je bilo i rose i kiše,ali prevelika kiša nabije zemljiu,naročito dobro usitnjenu i posejanu.Opet kažem možda je vaša zemlja kvalitetnija,ali kod nas je ovako naročito gde je bela-laka zemlja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da je to tacno uverio sam se prosle godine.Nema te pokorice koja psenici smeta da nikne.
Nista kukuruz,soja,suncokret,repa??Ove godine povecana psenica sa 40 na 80kj nece nista ostati za prolecne kulture tj. ako uspe uljana repica da nikne sva i da je ne pojedu bube.Psenicu smo posejali pre ovih kisa ostalo jos 10kj.
Kod nas se ranija setva do 15.oktobra bolje pokazala pa samim tim smo i zurili da posejemo no videcemo kakva nas godina ceka.
Moje iskustvo, odličan rod 2014 i 2015 godine.Ima li ko iskustva sa KWS Farineli i Feria?
Takođe pozitivna isustva 2013,14 i 15 zbog farinelija sam izbacio ingenio potpuno a apač smanjio za 70% .Farineli mi se pokazao bolje od ferije i solehia od KWS-a.Ima li ko iskustva sa KWS Farineli i Feria?
Hm ja ću da požurim da probam da hvatam vlagu koju sada imam na njivama ali ova najavljena košava brzo će osušiti setveni sloj.Definitivno najbolje vreme za setvu kako je neko odavno na forumu napisao "pred kišu"Da li je pametno sad zuriti sa setvom po ovoj vlaznoj zemlji ili ipak sacekati neki duzi period bez kise pa onda ?
Nece skoro biti duzeg perioda bez kise,zuri i posej jer optimalni rok je debelo u toku.Prvi snegovi najavljeni za polovinu Novembra.Da li je pametno sad zuriti sa setvom po ovoj vlaznoj zemlji ili ipak sacekati neki duzi period bez kise pa onda ?
ja sam sejao feriju 140 kg na lanac i rod je bio 3900 kg po lancu. jedino sto mora da se redovno obilazi, meni na 6 od 7 njiva napala lema,sva sreca sam odmah reagovao. hektolitar je kod mene bio 80,5Ima li ko iskustva sa KWS Farineli i Feria?