Pneumatske sejalice za kukuruz

O njima je pisano godinama,korektna masina ima rezervnih delova svuda ,ali dosta stara tehnologija.
 
Za svoje potrebe, ko ne radi mnogo zemlje, zavrsava odlicno posao. Ja imam isto sa 4 reda, zadovoljan sam.
Ova mi deluje malo stariji tip, korektno izgelda, ali nista dok ne odes da vidis
 
Naj jeftinije sejalice, a po sistemu setve su nožda i bolje nego zapadne koje koštaju i po 10-ak puta više. Remont relativno jeftin i kad se odradi kako treba nema nikakvih problema...
 
Piše 2001 godište. Vidim i ja da joj fale limovi u odnosu na druge sejalice iz oglasa. E sad da li su skinuti zbog pranja i čišćenja ili ih nema, stvarno neznam. Ovo mi deluje kao da su široka creva? Na šta obratiti pažnju kada odem da je pogledam? Nisam imao pneumatsku sejalicu do sada pa stvarno neznam u šta da gledam? Šta su joj oni parčici cevi (oko 200 mm) kod zadnjih metalnih točkova sa nekim lancima? Vidim da na nekim sejalicama iz oglasa ima ovaj tip glatkih metalnih točkova ili kako već da ih nazovem a kod nekih su neki rebrasti...koja je tu razlika?
 
Kao sto je Mindjusar jednom rekao, gledaj, da nema klime :osmeh:
Ti parcadi cevi su za zagtanje (posle nagaznih tockova malo da ravnaju taj jarak, sto ostane iza istih).
Rebraste (metalne nagazne tockove) su imali - ako sam dobro informisan - samo nodet (i kuhn) sejacice, a glatke nagazne tockove nodet (stariji modeli), pa olt, pa na ovamo...
 
Sa leva na desno,po 3 zrna,Lg56.33,Adagio i Pionir le25,mogao sam ladno sa kukuruznim plocama sejati Lg :p.

 
Spremna za odmor..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
 
Ima li neko neki savet oko prepravke markera na Nodetki ?? Konkretno bih promenio onako kako fabricki stoje planiram da izvadim one dve grede koje se izvlace i da markeri budu na velikoj gredi gde su baterije prikacene. Nadam se da sam lepo objasnio :osmeh:
Postavljao je neko od clanova fotografije prepravke ali ne mogu da nadjem mnogo stranica ima a i neke slike se ne vide zbog gasenja sajtova gde su postavljane.
 
Nazad
Vrh