Pšenica 2023-2024.

a na kraju ce biti prinos za ponos kad se krene sa zetvom,neke tone ludacke

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
 
'Оће, ал' тешко. Код мене, прво штета од мишОва, па онда суша од зиме, да ми је жито тек изнад колена кад сам радио друго прскање - ако буде на нивоу просечног рода, могу да певам.
 
Neuzina 12 L od ovih zadnjih par dana,nisam bio praznio kisomer neko vreme,bila je kisa iz 2-3 puta valjda.
 
Kod nas će biti šarenoliko, od sjaja do očaja. Što teži rit bolje pšenice. Kako se ide prema prvoj klasi zemlje sve gore. Deo atara koji zovemo "švapski atar" prva klasa zemlje, biće tu žestok prdež u čabar što se prinosa pšenice tiče.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Ja sam juče obilazio neke suncokret iz ranijih rokova setve ist primetim deo atara prema Ilandži gde je naša bolja zemlje i oapa za rad ,najlošije pšenice generalo.
 
Niži tereni su imali više vlage pa je bolja situacija.Prošle godine su viši tereni mnogo bolje prošli jer je zemlja oceditija dok smo mi u nizijama loše prošli zbog previše vlage.Gde god se okreneš, **greška ti pozadi.
 
Мокрин, Неузина, је л' стварно ових дана нисте добили кишу, да кажете да је донела неку вајду?
Од 16.04. је било 16л плус данас 1. А од 01.04. до 16.04. 12л. У марту 21.5, фебруар 10 и јануар 33.5.
 
Baš tako, uf teško pitanje, zavisi da li će biti još nekih padavina, dobili smo sad iz 2 puta 17 litri ali je to i dalje malo, klasovi su dosta dobri samo ima ređe i gušće u zavisnosti od kondicije parcele, ako bi sad palo 30-40 litri mislim da bi prinos u zavisnosti od parcele do parcele mogao biti od 3-4.5 t po jutru, naglašavam ako bi bilo sad tih padavina i pod uslovom da klasovi budu puni, možda preoptimistično ali to je moje viđenje.Inače u pitanju su avenu i apilko i za sad po meni avenu u prednosti što se tiče procene ali sve zavisi od daljih vremenskih uslova tojest kiše i temperature.Apilko tek sad kreće u nalivanje a avenu je negde na 30-40%, vidi se na slikama, prva polovina slika je apilko a druga avenu.
 

BG Ikona sejana 02.12 rasipacem bez osnovnog bez dorade semena samo odradjeno defenderom. Bačeno je 200kg/h ureje i 200kg/h an i jedna zaštita sa herbicidima duet turbo. Da li ima potencijala za 6t/h, u našem kraju 6t je kao negde 10-11
 
Nazad
Vrh