e sad jos jedan nacin da se zemlja poboljsa je sejanja perka ili uljane repice i zaoravanje istih u ranoj fazi,ja to nisam radio,samo citao o tome,po knjizi to se radi kao druga setva u godini posle psenice,al sam zaboravio detalje,uglavnom ako si vec primoran da palis ostatke,onda moras da radis ovo,zemlja u sumadiji i ako je losijeg kvaliteta,ima jednu osobinu da na susama kao prosle godine puca do metar u dubinu,i tako uvuce vazduh,i nema zbijanja kao kod mekih i humusnih zemlja u vojvodini,tako da je zaoravanje ostataka za vojvodinu vise znacajno zbog zbijanja zemljista,nego li kod nas koji isto to radimo zbog strukture,ipak iz iskustva mog prijatelja uljanu repicu moras poprskati totalom pa za tri dana je zaorati inace nemozes je iskoreniti iz njive,opet kazem da ovo radio nisam ali posle skidanja psenice sejem perko i probam pa cu pisati sta sam uradio i kako,a bojceticu ureju tri godine pa batali,bacaj nesto sa manje azota,ureja posle samo zakiseljava zemljiste,i ako sam vam bio od koristi dragomi je,to mi je bila namera,a ne da se pravim pametan,jer skupo su mene kostala ova iskustva koja vama prenosim u nekoliko sazvakanih recenica