Hvala na lepim rečima, voleo bih da čujem i ako neko misli da nešto ne valja, pogotovo oko formiranja krošnje (sem onog što i sam navedoh, nepovijanje ramenih grana, vršni pupoljci bez rovašenja donjih tj mali razmak između ramenih grana..).
Što se freziranja tiče, frezirao sam 3 ili 4 puta za celu sezonu i ne planiram više. Juče sam isfrezirao, podizala se prašina znači suva zemlja, zatim sam okopao praveći čanče, sutra planiram da zalijem u to čanče pa da vratim zemlju da voda ne isparava i da ne ispuca zemlja. Samo freziranje ne isušuje zemlju jer napraviš sloj sitne zemlje koji pokriva donji deo tj prekinuo si kapilarni sistem zemlje pa vode nema "put" nagore...
Primetio sam tada (a prvi put okopavam dublje, do sada sam površinski) da je zemlja već na 10-15 cm dubine tvrda, ne znam da li je to od freze ili od KANa pošto sam ga nalazio u tragovima nerastopljenog (koristio sam Lintzer-ov), u svakom slučaju ne planiram više da freziram već narednih godina da kosim i/ili da prskam herbicidima, bojim se ovako da ću mnogo sabiti zemlju frezom, ove godine sam morao jer sam prošle "posejao" sirak valjda, ono kao divlji kukuruz liči, zarasla njiva, ja tanjirao a seme pada li pada, tanjiram i plačem
a njega baš i nije lako kositi alatima koje ja imam (trimer i samohodna benzinska, ovako je red postao zaravnjen od freziranja pa će moći i samohodna da se voza).
Što se tiče tutoriala, padalo mi je na pamet, ali ne bih se u to upuštao dok nisam siguran da sam uradio kako treba, imam kod mene na jutjub nalogu dosta videa i sve veći broj pretplatnika, znači da me narod počinje da prati