leka je napisao(la):
Zaboravio si zatvaranje zimske brazde,amortizaciju masina,treba i te masine nekad kupiti ili opraviti
Ovo su cene usluga. Dakle ako sve usluge placas. Zatvaranje zimske brazde kod mene 90% radi sa spremacem u martu cim se moze u njivu. Tako da jedan prohod je za zatvaranje zimske brazde. a drugi je pred setvu.
leka je napisao(la):
a i ko moze da ti garantuje da ce biti subvencija svake godine a i da soju su otkupili po 30 din ko nije imao gde da je ostavi da ceka,a sada ko je ostavio oni uvezli modifikovanu pa obaraju cenu a plus evro skocio.ispravi me ako nisam upravu?
Naravno da subvencija nije sigurna ali sta je sigurno u ovoj drzavi?
Sto se tice cena i momenta prodaje tu treba imati jedino SRECE. Cene se stalno menjaju. Vise puta se pokazalo da cekanje bolje cene te natera da na kraju prodas za losiju. Npr kukuruz je 12 din, ljudi cekaju da bude 14 i desava se da pocne da pada i dodje na 10,5.
Kurs se vestacki steluje, ali primetno je da je najpovoljniji kurs evra u avgustu, mada ni ovo nije pravilo.
Zakljucak je
da u poljoprivedi treba biti jako dobar sprekulant. Jer dzaba sto proizvedes puno i kvalitetno ako nisi spretan prilikom prodaje.
Post je spojen: [time]1274227154[/time]
Ako daju 200 eura za arendu, a rad na zemlji daje zaradu od 200 eura, onda racunica nije bash jasna. Od 200 eura zarade, minus 200 eura za arendu, ostaje nula eura cisto, sto je premalo, jer onda znaci da ljudi rade za dzabe, i josh se nadmecu ko ce radiiti.
Ako je tako ja mogu naci koliko hocete posla za platu od 0 eura.
Kod mene u selu hoce da se pobiju oko arende. Na kulturama poput soje, kukuruza, suncokreta kad se odbije arenda zarada je minimalna ili je nema. Fora je u secernoj repi.
Za tu kulturu vam 50% posla obavlja PRSKALICA. Secernu repu u siroj familiji smo sejali pre mog rodjenja, tako da racunicu na repi stvarno ne znam. Voleo bih da se javi neko ko proizvodi secernu repu da napise kalkulaciju slicnu onoj koju sam ja uradio za kukuruz i soju da uporedimo.
Post je spojen: [time]1274259612[/time]