IMT

Koliko znam isti su i lezajevi i radilica jer smo jednom prilikom prebacili radilicu od 533 sa lezajevima na 539 i dan danas je na tom traktoru. Imao tesku havariju i iskrivila se na prednjem semeringu i zamenuta
 
Za 1000 -tu stranu i 20000-ti komentar Istorija fabrike i nekoliko slika preuzetih iz IMT arhive. Iskreno se nadam da se prica sa fabrikom IMT ne zavrsava i da je cekaju mnogo bolji dani.

11.jpg



10.jpg



14.jpg




Istorija

http://www.imt.co.rs/Istorija.php
 
Ne ja se ne zezam ja ozbiljno kazem da ima veze u cemu je motor.

Ja ne znam da li se ti zezas ili ne,ali da je zena bila u pravu bila je,a namerno sam izostavio sustinu da vidim ko ce i da li ce pogoditi tu razliku,a ona je da sam u tim prvim 2-3 meseca dnevno palio viljuskar i preko 30 puta...onda se to lepo pomnozi sa npr 60 dana,sto mu dodje oko 1800 paljenja,e onda se to prevede na traktorski rezim koji ce biti u godinama./To je zena rekla i onda nastavila pricu za Iskru./

- - - - - - - - - -

Nemoj da ispadne kako sada hvalim Indijca jer sam prestao koristiti viljuskar odnosno sada se pali jednom u mesec dana,inace do sada bi se raznizao bar deset puta,ali za traktor moze da zavrsava posao pogotovu kome pali lako.
 
Kad nesto ne valja ono ne valja a alnaser je predvidjen da pali sad traktor ili viljuskar isti mu je zadatak a broj dnevnih paljenja nema apsolutno nikakve veze .
 
Za 1000 -tu stranu i 20000-ti komentar Istorija fabrike i nekoliko slika preuzetih iz IMT arhive. Iskreno se nadam da se prica sa fabrikom IMT ne zavrsava i da je cekaju mnogo bolji dani.

11.jpg



Istorija

http://www.imt.co.rs/Istorija.php

Ova slika uopće nije iz IMT fabrike već iz The Banner Lane factory, Coventry, England iz 1961 godine i IMT bi mogao biti tužen za ovo !!!
 
Slika je sa IMT-ovog sajta. Sada vidim da taj traktor vise lici na Masey-a nego na IMT. Ako ne gresim prvi Imt traktori su imali auspuh sa leve strane odozdo.

Onda je ovo traktor sa slike.


381544_large.jpg
 
Izlaz im je bio isti svima sa leve strane,samo su neki imali koleno ka dole,a neki ka gore. Kasnije su vocarski noviji imali ka dole zbog radova u vocnjaku-vinogradu...
 
IMT je proizvodio licencne traktore, nikad nije ni projektovao svoj traktor. Sve su to Fergusoni sa ponekom dodatom sitnicom(koja je takodje prekopirana).
Tako su radili i FAP, Zastava, 14.oktobar, Rakovica, DMB, Famos, P.Petoletka, Torpedo, TAM i tako dalje i tako blize..
Vecina firmi je protivpravno proizvodila i posle isteka licence, ali obzirom da su to proizvodi za koje je izgubljeno interesovanje maticnih firmi zbog zastarelosti osnovnog proizvoda niko nije pokretao postupak.
Netreba se zavaravati da smo bili sila jer da smo bili nebi se sve srusilo kao kula od karata..
Veoma bih voleo da mi neko pokaze neki nas proizvod koji nije bio licencni.
 
Meni je bilo cudno kad sam video da imaju pneumatsku masinu sto srafi sve srafove na tocku odjednom.Prosto nisam mogo da verujem da IMT to ima,a sad mi je jasno odakle to na slici.
 
Nazad
Vrh