Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

  • da

    Glasovi: 24 42,9%
  • ne

    Glasovi: 32 57,1%

  • Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
img201411161051391.jpg
Stigli rezultati za ovu parcelu.Digestija 11,7 necistoca 21,7.Vise neznam da li je smesno ili za plakanje.::samo bes::
 
Poslednja izmena:
ma ovo je stvarno strasno jel bila odbacila list ali gde su nasli tu necisticy da mi je znati pa oni tu tebi skinuli skoro 50 posto
 
Bilo je cerkospore ali nista preterano,4 zastite je imala tako da nije mogla nikako svo lisce da odbaci.Ukupni odbici 47,5%.Plative na kraju na ovoj parceli 35450kg/kj ili 62000kg/ha.
Na drugoj parceli(Giraf) koja je bila vise ostecena od ove(Original i Merlose) mogu da ocekujem samo losije rezultate.
 
To cu ti reci tek na kraju kad se izmeri i ostala repa i vidim koliko ce me kostati repromaterijal uzet na repu.Neznam napamet posto su bili Betanali i Lontrel i neka folijarna sranja.

sad sam grubo izracunao,znaci variranja mogu da budu +- 10000din.i ostaje oko 50000din na mojoj zemlji.
 
Poslednja izmena:
A trebalo da bude bar 45-50t.Ovo sa 35t je svedeno na visegodisnji prosek.Znaci kad se zadesi godina da mozemo malo vise para da uzmemo to otme Kostic.
 
Secam se Dragane kada si pisao da ce biti 7v/kj, a ja ti napisao polako sa placanje. Kad ocekujes da ces dobro proci, Kostic se postara da on prodje dobro :osmeh:

Kod nas je 5v prljave, a ciste 3-3.3v/kj, sto znaci da ostaje nesto, ali ne dovljno kada se uzme umanjenje prinosa sledece godine na bilo kojem usevu. Jos ako bude susa, onda zaista repiste bude problem. Meni je sticajem okolnosti repa na mojoj zemlji, da je na zakupu, kuku i lele bu bilo.
 
Da jesam rekao da ce biti 7v/kj,ali prljave sto je skoro i bilo.Ali ovakve odbitke nisam mogao ni da sanjam,ne samo za mene nego za sve proizvodjace.

Secam se i ja tvojih postova onih iz januara,februara,marta,....kao da si u pasulj gledao sta ce da se desi:osmeh:
 
@ddragan
Pazi znao sam sta ce se desiti i opet sam posejao.:haha: Znao sam da ce nas pokrasti, ali da ce od 5v biti za naplatu 3v nisam mislio.:osmeh:
 
ma ovo je stvarno strasno jel bila odbacila list ali gde su nasli tu necisticy da mi je znati pa oni tu tebi skinuli skoro 50 posto
koliko vec godinama skidaju necistocu,u kovacici bi trebalo da postoji planina od te skinute necistoce...bas sam juce isao u adu i izmedju Mola i beceja na dve tri prizme ima jako puno pokvarene repe .
 
znam,ali kada sam radio na vadilici 2002,3 i 4 repa ko da je oprana,i repic bio otpao i glava bila lepo odsecena skidali preko 30posto necistoce,ko je tada vadio linijom,znam pouzdano da su nekima skidali preko neverovatnih 70posto!otad je prica da bi trebalo da bude planina u kovacici.pa dragane,i repu tolku da odbace,gde je taj otpad???
 
Sav taj otpad stoka pojede nista se ne baci...
Eee kad sam bio klinac pa se repa vadila rucno, bas bas rucno, cetvoro ljudi tovare vilama gomile, a dvoje tovare zemlju i bacaju je u sredini prikolice, onaj na prizmi nikad ne uzme sa sredine prikolice nego kad otvori stranicu odmah uzme s'kraja, i nikad nisu mogli da uzmu koliko smo mi zemlje mogli da nabacamo :haha::haha:
A bilo je i da vagar kaze posle nekoliko tura prikolica da ne tariras nego pravo sa prizme na njivu, a ti pola prikolice izrucis a pola vratis na njivu :haha: to su bili svetli trenuci reparstva...ovo sad je golo sranje...
 
Jbt al si ti mator kad se secas takvih trenutaka:osmeh:.
Jel sejes dogodine repu?Ako hoces da ti zavrsim preko veze da ti ovaj put stigne djubre na vreme.
 
Nazad
Vrh