Trimeri

Купио сам Штил ФС90,и баш сам се одушевио како машина лепо ради.Мало троши и сече све живо.Комшија купио Вилаџер и скоро па одмах му страдао карбуратор,карика и клип.Једва му признали у сервису.

Imam isto iskustvo jer ovde kod mene po komsiluku te viladzere pokupovase mnogi ali se retko ko provukao a da mu se taj krs nije pokvario.Moram priznati da sam se i ja dvoumio zbog cene ali kad sam video o cemu se radi rekao sam sebi il ces da kupis stihl ili ni jedan i tako je i bilo.Pazario sam nov FS 450 i prezadovoljan sam.Dakle ja kad krenem da radim nema sta da cackam stelujem podesavam dakle samo rad i teraj a komsiluk malko radi a onda sat vremena steluje popravlja psuje boga oca i nebesa kinezima i njihovoj industriji.
 
Kupio sam prošle godine Husqvarna T35 glavu, nije loša, mada je osetljiva poprilično (dok se ne navikneš).

Imam pitanje u vezi te glave, jer sam,čini mi se, negde ili pročitao ili mi neko rekao,da se delovi od te glave mogu kupiti posebno, tj. da je modularna..da li je to tačno?
Naime, onaj deo unutra na koji se namotava silk ,se vec izlizao i oni zarezi ,ili zalisci (za koje se zakači presavijeni deo silka kada se namotava), su se istopili i iskrivili i sada mi glava prilikom košenja puno kida silk,lepi ga i puno više troši, pa me interesuje da li mora cela glava da se kupuje, ili samo taj deo unutra moze posebno da se dokupi?
Čini mi se da mi je to rekao trgovac u prodavnici gde sam kupio,ali ne mogu više da se setim,pa pitam prvo ovde.

Evo,sad videh..znači da sam ipak pročitao ranije :

http://www.husqvarna.com/rs/accessories/oprema-za-trimere-i-motorne-kose/trimi-glava-t35/
 
Poslednja izmena:
Kakav je einhell . Mogu d nabavim takav trimer za 11 000din. Ne bih puno radio sa njim,ciscenje obale i sl. nisam siguran za snagu ali msm da se krece oko 3ks

Kupili smo Einhell trimer model 32 pre nekih 8 godina, tada je samo on i postojao od jeftinijih , koristili smo ga bez većih problema do ove godine, plac je mali, a bile su i suše pa nije imalo bog zna šta i da se kosi, da kažemo do 5l goriva da smo trošili godišnje, možda i manje.

Prva stvar , uprtač koji smo dobili nije bio nizašta, kasnije su to popravili, uglavnom smo kosili strunom i posle par godina vrtela se sama od sebe i u leru onako polako.

Kažem za 8 godina nikad ništa nismo popravljali, menjali, filtere, svećicu.. ništa, ove godine su nastali problemi sa paljenjem, pa smo pokušali sa zamenom-pranjem filtera za gorivo i svećice, ali su u servisu naknadno ustanovili da je karburator u pitanju i da bi trebalo da se zameni, što bi bila jako skupa investicija za ovakav trimer, inače je serviser rekao da je sve od plastike i da i nema šta da se zameni-servisira.

Tako smo ga palili po 10 minuta, pa malo kosili, nismo smeli uopšte da puštamo gas jer bi se ugasio, i sve dok se sam ne ugasi, pa bi usledilo višesatno odmaranje-hlađenje, ali nekako pokosismo sve.

Sad se razmišljam da kupim novi, mada bi i ovaj možda izgurao, ali račnam na akcijske popuste van sezone, video sam i ove iz oglasa Starus po 90€, a čuo sam i za neke ruske trimere, da su malo teži, ali i dosta robusni, tu negde 150-200€.

E da, čuo sam da je možda i najbitinija stvar kod ovih jeftinijih trimera kardanski prenos, jer oni koji ga nemaju su još niža klasa, mislim da ovaj Einhell nije imao, ne znam za Straus dal ima kardanski prenos.



https://www.kupujemprodajem.com/MAC-80-Benzinski-trimer-za-travu-i-korov-15176774-oglas.htm

Da li neko od kolega ima iskustva sa ovim, ili nekim drugim modelom ovog proizvodjaca trimera .? Prodavac kaze da je Kineska proizvodnja, a uvoznik Colossus, garancija 25 meseci, servis u Subotici . Cudna stvar je ta, da se na njihovoj zvanicnoj stranici prodaje po sasvim drugacijoj ceni ...

http://www.colossus.rs/mac-80-benzinski-trimer-za-travu-i-korov-mac-80

Ta prva cena je realnija, ovo na zvaničnom sajt sve skuplje 30%.

- - - - - - - - - -

Kakvo je ovo sr***e zašto mi je obrisana poruka od juče!

- - - - - - - - - -

fgfd.-mdf.-bm-.fbmfdf
 
Poslednja izmena:
@Pavle.

Za manje površine i hobi upotrebu Villager je vrh , za veće površine i zahtevniji rad treba uzeti odgovarajuće mašine.

Ne bi verovao šta je sve uradio Villager BC-900 za 5-6 god korišćenja i ništa mu nije crklo , a komšija je kupio novu Husqvqrnu i pet puta za mesec dana je bila u servisu tako da sve je to relativno i dosta zavisi od onoga ko radi sa mašinom.
 
prnosni mehanizam iznad glave se hoce grejati i ako ima previse masti. nije potrebno to toliko cesto podmazivati. kod mene je svega 2 puta za 7 god dodato masti i to sto redje zbog samog otpora. ali zato je podmazan i kardan i lezista njegova par puta i nikakvih problema dosad a odradio je poprilicno. niti je posebna marka ali ja sam prezadovoljan sta je odradio dosad. AL-KO trimer je 0,9 kw a neznam ni kako mu svecica izgleda dosad.operem filter za vazduh 2 puta u sezoni sipam uvek svezu mesavinu 2,5% i teraj. topljenje silka je uglavnom zbog loseg kvaliteta istog ili u slucaju loseg kvaliteta glave. kod mene je Huskina glava ali ako je kosenje pun gas i velika trava i jos los silkopet hoce slepiti.silk je vecinom krivac za lepljenje
 
zna li neko zbog čega se greje glava na trimeru toliko da počne struna da se topi bukvalno?a dosta je vruć i konusni deo koji od motora vodi do šipke kroz koju ide kardan

Brat je na njegovom bc 1900s istopio dve glave za silk. Toliko su se grejale da su se topile i to samo oko mesta gde gde je matica. Ali , on kad kosi maše trimerom ko usporen film.Spusti u travu i mrda ko puž. Namota travu na glavu sa zupcanicima ( on je zove menjač) i normalno da je pregreje i istopi. Istu travu sam kosio s mojim ali ja mašem brzo da se ne bi namotavala trava i nemam tih problema. Kad se namota stanem odmotam travu i nastavim.
 
Vico paše ti husq glava na taj alko? Imam ja 4535 i hoću da menjam glavu.
kod mene je ALKO 41-25 od 0,9kw. husvarnina glava u originalu pasuje i skoro odkad sam uzeo trimer je na njemu. originalna se raspala posle 2 meseca da ni delove od nje nisam uspeo iskupiti. ova je sad u precniku manja ali jako lepo funkcionise.mislim da je 35-ica ,zaboravio sam vec koja je. svaka moze da pasuje samo ako je navoj isti.
 
Znali neko mozda kako se kaci noz na huskvarnin trimer,kolko sam ja svatio i video na jednom u prolazu,ide nake,,časa,,
I dal se uopste isplati stavljati noz na huskvarnu225,neznam imali snage
 
Sta uzeti?
Sthil FS 240 star godinu ili Oleo mac 746 nov garancija.
Hvala.

ODLUKA PALA: Oleo mac 746 T:osmeh: nov garancija dve godine. Posle lutanja po oglasima itd i smora otisao u N. Sad i goto, mac je kuci. Praticemo budno njegov rad. Prvi utisci; tezak i mocan,prsluk ne bas skladan pun kaiseva.
Hvala vam na savetima nekupuje se svaki dan trimer.

PS.Dali prvi rezervar treba malo jaca mesavina? normaln je 2%
 
Nazad
Vrh