Prskalice

Tu je samo tebalo NA BLATOBRANU ostaviti odredjenu svotu (dosta manju nego relana cena) i teraj:osmeh:
 
@Na

Dal je jeftinoća ili ne, al ona se meni jako sviđa i kako stoje stvari verovatno ću je sledeće godine kupiti.

@vlada popov

Koliko sam ja zagleda u nju može sigurno da stane preko 700 l a možda i 750, jer joj je to povišenje pav visoko iznad merača kojki označava 600 l. I što se tiče cene, zaboravio sam jednu nulu, cena je 3300.
 
Prosle godine nova placena 2502e u Best&Co Vrbas,Imt 533 je nosi punu,pumpa samo cekica :osmeh:

k01r9z.jpg
 
Napisao je clan Danger na predhodnoj strani,samo je zaboravio sud za pranje ruku od 15l. 470+60-70l burence za ispiranje +15l za pranje ruku.Sama prskalica je teska 335kg
 
nisam racunao bure za ruke jer je to neiskoristena voda,bure za ispiranje mi sluzi i za prskanje,naspem vode do cepa ponesem materiju i kad napravim jedan krug povucem vodu iz bureta i dodam materiju i mlatnem pola jutra vise
 
Dali pravite razlike u prskanju herbizidom po zemlji i npr po psenici( ili fungicidom po psenici) pitanje se odnosi na pritisak, kolicinu vode a mozda neko i druge dizne?
Citam npr švabe uglavnom koriste 2-3 razlicite dizne!
 
Za prskanje po zemlji sto vise vode bar 150l po kj,za preko lista sto sitnije kapi da budu(manje dizne i manja potrosnja) oko 100l/kj. Mada na svakom preparatu pise potrebna kolicina vode.
 
Kolicina vode ne igra ulogu vec kolicina preparata i da je svuda ravnomerno isprskano.Ja radio do prosle godine sa 140lit po hektaru i na crno i na belo sto se kaze sa diznama 1mm kruzne sa spiralim i bilo je odlicno.A za aktivaciju preparata treba nekih 10lit po m2 a to je malo vise vode nego sto ijedna prskalica moze da isprska.
 
Srdjane ako krupnim kapljicama isprskas korov npr dizne 5 i pritisak 4 bara tu kapljica bude krupna i bukvalno klizne sa lista. Najprostije receno.
 
Ja znam da je smisao sto manje i rasprostranjenije kapi ali nikako magla!
Znaci na crno vise vode nego na list?
A razlicite dizne na crno i folijarno?
 
Srdjane ako krupnim kapljicama isprskas korov npr dizne 5 i pritisak 4 bara tu kapljica bude krupna i bukvalno klizne sa lista. Najprostije receno.
Ne pricamo o prskanju preko lista vec o prskanju na crno a preko lista zna se da je bolje manje kapi ili jaci pritisak.Inace prskam pritisak oko 3 bara sa 1mm diznama je magla,a sada sam morao sa diznom 4mm jer je bilo vetra i pritisak 2bara.
 
Ja se izvinjavam ali oznaka na diznama 2,3,4,nije milimetarska oznaka već protok u galonima pod pritiskom od 2,8 bara samo ne znam da li je u pitanju Američki ili Britanski galon u pitanju jer postoi razlika Britanski iznosi 4,54 litra a Američki 3,78 litara :sta:
ali znam da nije milimetarska oznaka
 
Nazad
Vrh