Setvospremači

Zakacis za 820 spremac taj od 2,2 setvospremiras 9-tom redukovanom,taman da se malisa raspadne i onda ce te muka naterati da moras kupiti veci. :ppozdrav:
 
@pujol
Nikako toliko duboko! Nije sustina gruberisati zemlju vec pripremiti da svako seme ima jednake uslove za nicanje. teraj na dubinu setve na 4-5cm. Sutra ujutru ja idem da radim jednu njivu pa cu slikati dubinu da vidis.
 
Danas se isprobala ova kombinacija:

4o9j.jpg


cunu.jpg


9v89.jpg
 
U drugom prohodu kad ides plice moze, ali u prvom kad tonu tockovi ili u jesen kad radis po frisko oranom to mu je puno. Za drugi prohod 539, vuce 18-20 moticica na dubinu setve, ali u prvom prohodu kad je mekano i 60ks traktor ima posla sa istim spremacem.
 
Bar na 20 cm, da se sto vise vlage izvadi napolje i obavezno sa S oprugama po mogucnoscu sa "pacijim" nogama.
 
Posle dugog razmisljanja i nedoumice koji setvospremac kupiti, izbor je pao na Satex Ada od 2.5m. (Cena 1000€ sa prevozom, bez racuna) U konkurenciji je bio on i Agromerkur, ali cini mi se da je ovaj masivniji i cvrsci. Spremljeno 5 lanaca sa njim, i utisak je sjajan, traktor lako ide (rakovica 65), a zemlja je za moje standarde super spremljenja( posle rada sa tanjiracom ovo je pravo osvezenje) ravno, sitno i meko za setvu.
Spremam jos 15 lanaca za kukuruz, pa javim za utiske i bice i neka slika.
mybepe9y.jpg

5ybumera.jpg

eme4e4ad.jpg

ezanuju6.jpg

ymabu6ud.jpg
 
@Radoslav78z

Pa mislim da Foton nebi nikako vukao taj spremac od 3,5 m... Koliko metara spremac kod vas onda vuce Rus 105, ako 820 vuce 3,5m?
 
Nazad
Vrh