Trimeri

I nas skarlet je isto ispucao, a pravilno ostren sablonom i razmetan.
Evo koja slika od danas. Ovo smo nas troica uradili za 3 sata.
dsc1244.jpg

Ovo su radovi od pre. Duzina njive je 200m sirina 20m, pa sad vidite koliko je tu granja. :osmeh:
14122013448.jpg

dsc1137.jpg

A ovo je masina koja je to sve isekla..
14122013446.jpg
 
Lep posao, nema sta.

Ovi kod mene u selu sada kupuju testeru na buvljaku. Zovu je vidia, ali tesko da je to prava vidia. Manja je dosta od skarleta, i veci je precnik centralne rupe. onda se dobije nesto uz nju tj neki prsten da bi bilo oko potrebnih 20mm kako bi mogla da se upasuje.
 
ima kod nas testera vidijumska sa onim rupama sve izbusena rupa pase na moj trimer,testera bas dugo traje i kosta 800rsd promer cinimise 250
 
jednostavno ne ostris ja sam cistio nekih 200metara neku jarugu zaraslu tu se nekad bacalo smece pa imalo zica. kamenja, flase staklene,cigle,ama bas svasta dva dana sam seko i izdrzala jedno 30posto zuba ispalo ali sekla do kraja dobro posle sam kupio drugu inace te stare koristim za kosenje
 
Juce sam kompletirao i ovo cose (predhodna strana) sto mi je ostalo od pre dva dana. Bas sam se iscimao, a mislio sam da cu da ga pojedem bez problema. Uglavnom, ova strana njive kompletirana. Idemo sada dalje..


pictures upload

Trebalo bi da podmazem trimer. Na glavi imam sraf, a umesto njega treba da kupim onu malu mazalicu ili "sisicu". Otisao da je uzmem, a oni mi nude razne velicine i oblike. Zna li neko dimenziju, da ne gubim vreme da idem u selo, pa da skidam sraf i da ga merim, pa tek onda u radnju ponovo?

Evo ako nekome bude trebala informacija..
U pitanju je 6mm precnik navoja.
 
Pa da. Tako planiram. Da punim dok ne procvrci negde visak. Ili gresim sto planiram tako? Procitao sam u ovoj temi negde da bi nova mast trebalo staru da istera.
 
Nisam pratio,da li moze ova kruzna testera da se koristi na Willager BC-1250 S ???

- - - - - - - - - -

Da ne bilo zabune pitam zato sto NE ZNAM da li bih smeo to da koristim na svom trimeru.
 
Kako ces tu vidijumsku testeru da naostris u sumi kad se istupi?
Kupi se lepo i komplet za ostrenje Scarlett seciva, pa se ostri kao i motorna testera u sumi. Komplet je sablon sa uglom za okruglu turpiju a na vrhu ima i kljun za korekciju razilazenja vrhova zuba seciva. Sve izgleda izdaleka kao jedna plosnata turpija a u stvari je lim i mala okrugla turpija u limu sa kljunom na vrhu.

- - - - - - - - - -

Svaka cast na uradjenom poslu markokg1982 i andrija imt 542, i ja sam raskrcio neku sikaru da smo komsija i ja posle toga dva dana samo prevlacili krs. Sve sam mu dao i grejace se, kaze, cele ove zime od toga! Ucinak trimera je neverovatan, doduse ja sam radio sa Husqvarnom 545 RX, ona je jos jaca (2,8 KS).
 
Pa da. Tako planiram. Da punim dok ne procvrci negde visak. Ili gresim sto planiram tako? Procitao sam u ovoj temi negde da bi nova mast trebalo staru da istera.

Odvrnes vrh sa dekalamita i navrnes na taj saraf na trimeru direktno,ne treba ti mazalica,tako je bar kod mene.I ja krljam dosta masti,neko kaze da treba ,neko kaze da ne posto se od viska masti kao greje glava i onda se mast brze istera.
koju mast koristis,ja sam kupovao one tubice ,pa sam poceo da ubacujem FOR-ovu mast ,valjda je dvojka ,iz zute kante.Nisam primetio razliku u radu ili grejanju glave,jedino sto je ovako mnogo jeftinije.
 
Kupio sam FOR-ovu mast. Vidis, moze i tako kako ti kazes, mada je sa mazalicom dosta jednostavnije, a takodje, bez nje ne mozes da nabijes pritisak masti unutra.
Sto se tice preterivanja, voleo bih da uradim kako je najbolje, samo jos kada bih znao sta je najbolje :osmeh:

Nisam pratio,da li moze ova kruzna testera da se koristi na Willager BC-1250 S ???
Da ne bilo zabune pitam zato sto NE ZNAM da li bih smeo to da koristim na svom trimeru.
Naravno da bi smeo. Sto da ne? Ovaj moj trimer ima 1,9hp pa opet, skoro nikada ne dodajem pun gas dok radim sa njim. Kada je jos testera ostra, tek onda nema potrebe za tim.
Tako da ga slobodno uzmi. Nece mu nedeostajati snage sigurno ako si na to mislio. Jedino vidi da uklopis centralnu rupu sa tim prstenom. Ja to nisam nikada video, a i ova testera koju kupuju ovi moji iz sela, nije ovako busna, vec je na oko klasicni cirkular bez rupa.
 
Ja isao u prodavnicu da kupim testeru za FS 350.Prodavac mi rekao da se ne preporucuje testera za moj trimer i ja odustanem.Posle na sajtu vidim da preporucuju kao opcioni alat i testeru,.Oni to kao zbog glave i sajle ne preporucuju,a ne zbog snage.Glava za moj trimer kosta 200 eura,a manja Dolmar,Husq,pa i Stil testere kostaju za malo vise od toga.Nisam pametan sta da kupim.

Sa mazalicom je mozda jednostavnije ako je imas,a sto se tice pritiska direktno se zavrce crevo dekalamita na glavu,znaci isto kao i one tubice,nema gde da gubi pritisak.
 
koliko znam fs 350 je profi mot.kosa i nema sajlu,vec kardan i za nju je predvidjen cirkular i stitnik za isti (u stvari on i jeste najskuplji),inace cirkular je predvidjen od fs 90 (1,3ks) pa na dalje
 
FS 350 nema sajlu vec kardan,a uz njega standardno dolazi struna i trokraki noz.Ja sam sa tim nozem seko bagreme blizu 10cm precnika,samo mora vise puta da se udari kao sekirom.U svakom slucaju FS 350 opasna masina.
 
Ha ha,kakvi sve sarlatani rade po prodavnicama,jos onako kurcevito objasnjava,ubedio me da nesto zna.Bice zanimljivo kad odem opet da kupim cirkular.Koji sad da kupim,u huskvarna prodavnici u Sapcu nemaju Skarlet,vec nesto drugo,ne znam cije proizvodnje,valja li Stilov i jel mora stitnik drugi da se kupi ?
 
Nazad
Vrh