ZMAJ kombajni

Nije komplikovano, medjutim posto nemas mandzetne moras ici kod hidraulicara da ti ih proda ,i on ce ti tad uzeti 10 15 e. a toliko ceti uzeti i kad ih ugradi .Takvi su bar ovi ovde sto ja saradjujem sa njima...Drugo ,on ce reci dali je ostecen cilindar i dali se isplati to popravljati.:ppozdrav:
 
mislim da ovde kod nas imaju da se kupe gumice da se to odradi ali u svakom slucaju probacu sam nista ne gubim ,a ako ne uspem pravac kod majstora pa da odradi,jos jednom hvala na pomoci :ppozdrav:
 
Pozdrav svima ako hoce neko da mi kaze da lina z-142 motor s-46 moze mnogo da dimi crn dim ako je razbusen na 100 ili 101 (neznamdal jeste).Pisao sam i ranije imam ovaj problema probano je skoro sve pumpa dizne radiobez usisne grane da se vide ako je nesto okoglave prestelovani ventili probano da se pimeripelenje i nista se ne menja i u mestu pod turazomdimi a u radu da ne pricam.Zaboravih da se negreje drzi pritisak ulja trosi oko pola litra na 20hektara(ulja).Oduzih ne zamerite.
 
Daki@ .Ide sae 30 i tako i pise na burensetu.tj. rezervoaru.Gornja oznaka je za max. i nalazi se pri vrhu creva otprilike 2 \3 cm od vrha. Kada je heder spusten ,motovilo spusteno varijator i volan ,tj kada su svi klipovi uvuceni .nesme da predje nivo gornju crtu .Tako isto kada su svi izvuceni ,nesme preci minimum.Varijator ti se vraca mozda i zbog ostecenja klipa razvodnika ili ono sto si i ti vec konstatovao.
Lemilica@ brisac bubnja mora biti pravan i tik uz sine bubnja. Ako je iskrivljen na sredini ,nevalja. Vojkan je vec rekao...
Da ne bude zabune ulje mora biti sae 30HD,da neko ne sipa motorno sae 30.

- - - - - - - - - -

nije tu problem, problem je iza odbojnog bitera jer masa ne može da produži dalje i izbace je slamotresi van, već tu napravi zagušenje a dob masu opet vraća na puž ...... i takoooo dok ne poludiš ... pa onda macolu u ruke i rešen problem :haha:
Pa kolega sta je iza odbojnog bitera?Slamotresi!Jedino da mu proklizava remen pa da slamotresi nedovoljno odvode masu ali tesko da je to.U svakom slucaju treba proveriti.Imao sam i ja sve te muke ali kad sam nabavio knjigu uputstvo za upotrebu i naucio je napamet onda sam shvatio da mora uvek biti taj brisac ravan.On ume posle par godina od rada da se pokrivi a niko na to ne obraca paznju i masa se mota oko bubnja i mnogo kvari posao.
 
Da ,masa kad prodje odbojni biter vise joj nem povratka ako je brisac podesen.Ako bi je bubanj i uhvatio brisac bi je skinuo i opet bi je bacio biter na slamotrese .
 
Evo ako moze pomoci malo iz prirucnika.Sve je lijepo objasnjeno na prvoj slici.
66201305209.jpg

66201305246.jpg

66201305338.jpg
 
jel ima ko zadnje gume sa kombajna 162,750/19 al da su solidne,i jos me zanima jel moze da se navaruje osovina slamotrsa mnogo mi je ojedena,ja to jos nisam video tako losu sad sam kupio komb. kao da ima 30 god osovina.?
 
@zzivice

Najbolje da na strugu još malo stanjiš osovinu, pa na to nabiješ neku debelozidnu cev i dobro izvariš.
Ima da te traje godinama...
 
Jbg druže izgleda da niko ne zna... Evo ja prvi priznajem da ne znam. Pogotovo ne ovako preko neta.... Ono što znam je da bez obzira na prečnik klipa motor ne sme da dimi. Proveri količinu ubrizgavanja pvp. Mislim da mora biti 6.3 kubika.... Tako nešto bošista spominje a u te stvari (pvp,dizne) se ne petljam.
 
Nazad
Vrh