Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo malo za utehu onima kome su lošiji pravci u setvi.:osmeh:

TN_agroinform_20130517141458_dscf4065.jpg

TN_agroinform_20130517141611_dscf4066.jpg
 
Ovde na normalnu duz ima bar jos +50m,a i jos jedna prednost kad ujesen udju da mu kradu ima da se pogube u njivi ko u lavirintu!
 
Сад и јасно откуда она изрека "Не да је право, ко во кад пиша".:osmeh: Само нека је кукуруз ту, бар неће бити досадно у берби.
 
Uzeo sam juce jednu zaparlozenu njivu u arendu, zeleo bih nekako da je iskoristim pa na jesen da sejem psenicu. Da li bi bilo pametno da je sada poorem i spremim za setvu i na njoj posejem kukuruz (neki rani) da li bi bilo nekog roda?
 
Poslednja izmena:
Uzeo sam juce jednu zaparlozenu njivu u arendu, zeleo bih nekako da je iskoristim pa na jesen da sejem psenicu. Da li bi bilo pametno da je sada poorem i spremim za setvu i na njoj posejem kukuruz (neki rani) da li bi bilo nekog roda?
Sto nebi jos nije kasno evo kod nas zadruga pokosila tritikal u zeleno i sada oru za kukuruz neku raniju fao grupu 300-400 i stice!
 
Ja 13-og maja posejao 25-ari KWS 3381 jos nije izasao,u suvo sam ga stavio,i tek sad pusta klicu i probija se...Ako padne kisa veceras-sutra za vikend ce izaci sav nadam se!Tako da nije kasno da se stavi u vlazno izadje on za 6-7 dana sav!
 
I ja planiram da jednu pokošenu livadu čim bude moglo potanjiram ili čak uzorem i posejem suncokret.Kukuruz obično ne da koliko suncokret na takvim parcelama i obradama.Mada suncokret mora obavezno biti neki koji se može raditi recimo pulsarom kod kukuruza je zaštita od korova mnogo lakša.Ni ja sam nisam pametan dali da orem pliće (15-20cm) ili da tanjiram par puta.
 
Juce sam na parceli od 1.5 lanca rasurio rasturivacem 150kg ureje jer nisam mogao ranije jer sam imao neke probleme oko vlasnistva parcele tako da posto je danas pala kisa verujem da nece kukuruz pozuteti (mislim ako je koje zrnu ureje upalo u njega), a takodje ce mu i dobro doci..
 
jedno pitanje: savetuje me covek da rastopim 3 do 5 kg vestaka, uree ili sana i prehranim kukuruz folijarno. pa me zanima da li je ko od vas tako nesto radio i kako mu se pokazalo?
 
Daj bože da nisam napravio glupost , čovjek se uči dok je živ . Prekjuče sam prskao kukuruz laudis+nikon u normalnoj dozi , čak malo i slabije . I kad oće belaj , komšija ima kupus , i još mi reče da odmaknem . Ja odmaknem 2 reda od medje , al bilo je vjetra i danas vidim da je čak desetak redi kupusa (neki srednje rani ) malo dobilo minimalno šarenila i kao malo da je stao u rastu . Nije nešto ali uglavnom se vidi razlika u tom dijelu gdje graniči sa mojim kukuruzom . I moj kukuruz je inače dobio malo , malo je žuto prošaran , to je vjerovatno od tmurnog vremena nakon prskanja . Dali će laudis biti koban za kupus , samo mi to još treba . ::pomoc:;

Inače evo par slika :

DKC 6089 , to je taj vidi se da je malo prošaran i žutnuo :

DSC03582_zpsc62855a0.jpg


Ovde se vidi preskakanje po dva reda zbog tifona i zbog planiranog obračuna sa plamencom i diabrotic ljetos :

DSC03581_zpsf23a76ea.jpg


ovde se vidi kako dobije boju čima malo ugrije sunce , u pitanju je inače dekalb 5276:

DSC03576_zps99a29978.jpg


Zasad nije loše ( samo da ne ode komšijin kupus)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh