Proizvodnja rasada u plastenicima

sedmi dan od sjetve
30t4c3s.jpg
 
poz ja radim na tepihu vec par godina mislio sam da ne moze nikad to da se desi ,ja sam stavio nemo netu i imacu visak oko 150 komada za 20 mart najverovatnije pikiran je pre 10 dana i imam uragana i MI10 i profit ako nekog interesuje .
 
najbolje je ko moze da proizvede sam sebi rasad ja recimo radim oko 2500 paprika za plastenik za sebe semenka kosta 5 dinara zemlja ,greje se od 20 januara, casa znaci mene kosta blizu 15 dinara i to onda i vredi saditi a da kupim 2500 rasada neverujem da ti hibridi mogu da budu ispod 40 dinara za 5 april da se sadi ali to mora tako jer ima tu jako puno rucnog rada ko god ne proizvodi rasad kaze da je skupo 40 dinara ali ko radi zna sta je muka.
 
Pa prosle godine na one silne minuse mnogo rasada je propalo i tad se kupovalo i cutalo jer nije bilo dovoljno rasada.I ove godine nije jevtino proizvesti rasad da bude kvalitetan.Meni i sad oklaze dvoja kolica uglja za 24 sata.Nema sunca i sigurno ima mnogo propadanja.
 
to i ja kazem ima kad je lakse ima kad je teze ali ako sad ti treba da ustajes dva puta nocu da lozis a ja spavam i samo se pojavim 1 aprila i kazem hocu rasad i treba to tvoje ustajanje naplatiti,tesko je dati 40 dinara za rasad ali jos teze ga je proizvesti .Ja sam licno imao da biram livnica ili povrtarije i eto sad sam tu i lakse mi je ovo jer ovo volim da radim a ono sam radio na silu.
 
Poz,radimo rasad dugo godina,nesto u plasteniku a nesto u rasadnjacima,vec trecu godinu zaredom koristimo Devrinol,za suzbijanje korova u rasadnjacima,medjutim ove godine on vise nije u prodaji,interesuje me ukoliko neko zna drugo sredstvo protiv korova,da mi napise,kod nas nema nijednog efikasnog u prodaji,hvala.
 
ove godine nije problem da se ugreje plasteničić sa par hiljada rupa kontejnera i vidim je da će većini uspeti rasad pa tako očekujem da će ga biti na tržištu koliko voliš.
naravno i pravog i lažnog..

nisam do sada imao problem sa poleganjem ali kolega u kupusini je imao problema sa rasadom paprike napadnuto skoro 10 000 kom jedva se odbranio ali ima gubitaka..
 
Svaka cast lepo pedantno i ne previse komplikovano nego zemlju si negde spremio ranije ili je to neki supstrat.
 
o o Ovo moje podivljalo i moracu sledeci vikend da rasadim u plastenike. Ko bi se nadao ovako toploj zimi. Nit sam manje ogreva potroshio, nit sam se neshto namuchio u prozivodnji rasada. E sad samo da ne usere mart :osmeh:
 
Nazad
Vrh