Balirka

Ima problema ako je stabljika sirova (to u normalne godine, a ne kao ovo sad),pozeljno je da odstoji koji dan ali da u medjuvremenu ne pokisne jer tad pocrni i slabije stoka jede.
 
Jeste kukuruzovina teska za baliranje ali sam primetio da je presa lepse balira i ne trpi veliko opterecenje kada se radi sa sto maljim gasom odnosno brojem obrtaja na kardanu.Ja sam danas 3 spora i 900 obrtaja i uradilo se fantasticno.Upitanju je 539 i claas.
 
Tek tako imas vecu sansu da nesto zeznes na presi, mada mi to bas nije jasno, 3 sh i 900 obrtaja jedino ako si balirao masu od samo jednog reda kukuruza a to opet nije tehnicki izvodljivo.Nema fergo jednostavno snagu za takav rad. u tom broju obrtaja.
 
Braca ne di ja lagao a nemam ni zasto.Skupljam sa balerinom zahvada 2,5m.Tamo i nazad i ne pravim valike redova.Ima gerguson snage za tako nesto kada je ostar noz na klipu.
 
Ja sa mojom ne mogu na malom gasu jer je kukuruzovina čudo_Ove godine svi nešto žure da urade a nije za rad jer ima dosta zelene,jake stabljike i još kada grabe zakolju grabulje do panja da otkosi budu natučeni zemljom a to je za presu jako zdravo.
 
Baliram samo ono sto sam pokupim i kada kupim gledam da sto manje dodirujem zemlju pa makar i ostajalo kukuruzovine.Kada baliram sa vecim garom odnosno brze hoce da se desi da mi ne veze balu a ovako svaku veze i nekeko mi se cini da lepse radi.
 
sta je u pitanju kada ne veze balu, a nema cvora ni na jednoj strani kanapa?
i zasto se namota kanap oko petljaca ali s druge dtrane gde ima onaj tockic?
 
Nazad
Vrh