Herbicidi u kukuruzu

@ Sale ratar
ja sam jako zadovoljan sa celebrity-jem! Poslednji savet koji sam dobio je da se doda jos oko 0,8 l/ha Rezon-a,i naravno okvasivac Hasten, da bude sve sprzeno...i naravno 4-5 kg/ha Uree. Ta kombinacija je oko 36 eura po Ha. Jeftinije ima, bolje ima, ali mislim da je ova kmbinacija best-buy varijanta...
 
Tarot plus ima dikambu u sebi. To ti je kombinacija koja pokriva sve korove. Komsija je prosle godine prskao sa njim i njiva je bila cista.
 
Hteli bi smo nakon kukuruza posejati krajem septembra, početkom oktobra ozimi stočni grašak. Možemo li koristiti Celebrity plus protiv svih korova ili mu treba dodati još nešto. Očekujemo muhar od korova pre svega.

Bitno je da ne šteti grašku.
 
@quercus
Slicno razmisljamo :osmeh: Ja cu sa 1.75l/ha Laudis isto oko 5-6 lista i na parceli gde primetim da ima sirka iz rizoma cu dodati 30g/ha Tarota. Idem sa pola doze Tarota, druga polovina ako bude potrebno posle 7-8 dana.

Uzeo sam na probu 1l Monsoon active, za 1kj da probam.
 
uzeo sam danas tarot plus.kakva su vam iskustva sa tarot plusom,dali jos nesto treba da se doda za sirokolisnu?

Prskanje 2010 nije bilo ni travčice, u principu njive nisu prljave ali opet ima trave.

Prskanje 2011 bilo hladno kukuruz lepo nikao, bio mali u visini ali sa većim brojem listova 4-5-6 a sirak je tek počeo da niče tako da je na nekim njivama bilo po malo sirka na krajevima, ogumcima, tamo gde je bio dve godine kukuruz i sl.
 
Nazad
Vrh