Herbicidi u kukuruzu

jel koristio neko herbicid PEAK 75 WG i koja su mu iskustva ?:sta:
ja ga koristim tri godine za redom i zadoovljan sam,siroki list nema sanse da se otme.Cena POVOLJNA sto je najbitnije a drugo nije neko Kinesko g...no.

qn4p04.jpg
 
Za kukuruz je zakon callisto+siran,i nema problema ni a sirkom ni sa sirokolisnim korovima
 
Poslednja izmena:
ovo sa callistom i siranom je provereno i nema zime,a i Equip+Laudis imaju dobre rezultate
 
Prošle godine su kod mene u ataru radili sa terbisom.Čekali da kukuruz ponikne ,a ujedno i trava.Terbis skine svu travu što je nikla ,a ujedno i ostaje da deluje kao zemljišni herbicid.Efekat je bio vrlo dobar.Ja ću probati tako ove godine ukoliko rano izbije trava.
 
Juce kupljen Acetogal plus 700din litar.
Kasnije cemo pratiti sta gde nice od trava ali terbutilazin obavezno,sa nekim drugim preparatom,zavisi od njiva i korova koji budu nicali.
 
Moze i pre nicanja sa merlin-om flex a potom kad poraste kukuruz ako ima trave sa callistom i siranom,mada ne bi trebalo biti potrebe
 
Ako ima potrebe kad je do 3 lista kukuruz: Maton ili Esteron a potom obavezno Equip+Callisto

2,4-D preparati mogu da idu do 5 lista mada se ne preporucuje ako su stresni uslovi do 5 listova se primenjuje i akt materija Dikamba , posle toga jedino Calisto i slicni preparati na bazi mezotriona (Galenikina Tangenta ) .

Jedna zanimljivost, radjeno je istrazivanje povodom zadrzavanja mezotriona u kukuruzu. Sedam dana nakon tretmana Callistom nisu pronadjeni ni tragovi aktivne materije u biljci , sto je savrseno pogotovo u periodu razvoja preko 6. lista.
 
Poslednja izmena:
Kod mene kao i prošle godine. 2 l Terbis + 2 l Guardian. Posle setve a pre nicanja. Drugi tretman zavisi od korova na parceli.

Da napomenem, za prskanje posle setve a pre nicanja stavljam dizne od 4 mm i idem sa 500 lit/ha.
 
Poslednja izmena:
calisto i fokus ultra :osmeh: jer neznam hoću li stići nedeljom da prskam drugim herbicidima pošto radim ovako ne brinem koliko je kukuruz porastao prskam kad god mogu
 
Cekaj bese fokus ultra je za sirak ili gresim?dali prskas sa callistom od 3-5 lista kad ima kukuruz?poz
 
Nazad
Vrh