Motorne testere

ja sam prosle godine imao prilike da radim sa stihl 088 i mac od mislim da 99 ili 101 zub mnogo teze zavrti taj lanac na prazno nego od 42zuba i to se bas primeti
 
Pozdrav kolege forumasi. Citajuci ove postove setio sam se da imam jednu motorku davno donetu iz Danske a koja je potrosila mozda 10-15 l goriva i ulja ,to je Meqn-losh PRO MAK 46 ako se ne varam koja mi stoji godinama. Jedini problem kod nje je pumpica za ulje otkazala jer je jedan letnji dan na +35 celo popodne rezala kladu precnika cca1 metar bez stajanja dodaj benzin i rezi. Dotle je super radila poslove za koje je predvidjena ovo je ocito bio preveliki zalogaj za nju. Interesuje me dali negde postoji taj deo da se kupi ili ako ne sta bi se moglo od nje preurediti da bude pogonski motor, npr moj stric je nekada davno napravio pentu od motorke i td.

Dali je to ova testera ona bi trebalo da ima 3.2 ks? Mora da da se pogleda sta je u pitanju sa pumpom i kakav je sistem podmazivanja pa da se potraze delovi koji bi mogli da se spakuju.:ppozdrav:
0.84
 
Poslednja izmena:
Kinez jel mogu sad tebe da pitam posto mi delujes naj pametniji od svih na forumu,bez uvrede ostali..jel tako da lanac od 101zub za sporije vreme okrene ceo krug nego lanac od 42zuba?

---------- Poruka napisana u 21:07 ---------- Prethodna poruka je at 21:05 ----------

reggaci kolko bi dao s' obrirom da je testera glanc nova isekla 0,5m drvera da bih je razradio moze provera kupljena je 31.decembra tj dobio sam je.
 
Jel tako da za lanac od 101zub treba vise snage da ga okrene nego za lanac od 42zuba i da sa tim se lanac od 101zub u punom gasu sporije okrece nego lanac od 42zuba?

---------- Poruka napisana u 21:17 ---------- Prethodna poruka je at 21:15 ----------

I mene ovo interesuje.Da li neko zna da li ima kod nas da se kupi i gde??
imate da kupite na Od igle do lokomotive a i oni salju aksom..
 
Normalno da će mu trebati više vremena da okrene ceo krug, ali to ne znači da će se sporije kretati tj da će brzina rezanja biti manja...... A ti si upravo to tvrdio....
 
Normalno da će mu trebati više vremena da okrene ceo krug, ali to ne znači da će se sporije kretati tj da će brzina rezanja biti manja...... A ti si upravo to tvrdio....
e ja sam na ovo mislio ok mozda nisi shvatio ali nema veze...
 
mali sta pise na njoj koje je godiste??? jel 2011 ili 2012

2011 Mislim da je jos rano za 2012 tek je pola Januara. Jos nisam procitao uputstvo koje sam

dobio uz testeru i ne znam da li pise nesto o razradjivanju?

A vi iskusniji bi sta mogli za nas neiskusne da napisete sta i kako se cisti na testeri kada&amp zavrsim secenje

i necu je koristiti neko vreme? Unapred zahvalan.
 
Na vaš nagovor uzeo sam stihl.Malopre kupljena 230e garancija 2 godine.



E sada kako se razrađoje motorka.

odlican izbor i sretna kupovina,sto se tice razrade nesto izmedju od onog sto su pisali sremac88 i pajapatak,dakle jedan rezervoar ali sa 3%mesavine na prazno i svakih 3-4 min gas do kraja na 2-3sec.dok ne potrosi rezervoar.Sledeca 2 rezervoara (mesavina 2%) mozes rezati ali samo lakse poslove i meksa drva i gledaj da ne budu suva,od 4.rezervoara pichi,ispostuj je sa dobrim lancolom i original sthl uljem i nema zime,23-ojka je odlicna testera,imam je oko godinu dana i ja sam prezadovoljan!

---------- Poruka napisana u 08:20 ---------- Prethodna poruka je at 08:12 ----------

sto se tice ciscenja,prvo grubo(cetkom) ocisti je spolja,skini poklopac filtera za vazduh ocisti i njega i filter,upali je(jedno 5min.da se zagreje),potom ugasis i istocis gorivo u kanister.Zatim je ponovo upalis i turiras sve dok se sama ne ugasi,jer time izvlacis svo gorvo iz karburatora(sto cuva mebrane),svo gorivo iz rezervoara(sto cuva crevo i filter goriva)i tim poslednjim turiranjem dobro podmazes lanac i to je to!
 
Nazad
Vrh