Traktorske kose

evo vam strucne dijagnoze sa imt 539 u ravnicarskim predelima moze da se nosi 165 sa dva diska u brdovitim mnogo teze i najbolje je uzeti sa cetiri diska stranu kosu imt kosa ima veliku manu jer su kucista aluminijumska i brzo stradaju od stranih kosa najbolje su fahr klas i galfre mada i druge nisu lose poljakinje su isto solidne kose a bcs sa cetiri diska je ponajbolja
Ne bi se slozio sa tobom za IMT kose to se desava kod starrih modela a kod moje koja je 2008 god nije se desilo jer je u nje kako rekose kuciste od istog materijala kao i kos ostalih kosa ali meni je najbolja Sip Roto 175 sa cetiri diska elipsaste glave!!!! A ima kod nas u selu ima jedna BCS sa 5 glava 210 cm i sve skuplja u jedan otkos nikada trava da se osusi,svaka cast kosama koje skupljaju dosta trave u jedan otkos ali preed moju kucu mi ne trebaju,ima djed jednu Fahr sa dvije glave i nikada nece da kosi sa njom vec uzima od strica otu Sip i kosi jer se trava dosta lakse susi!!!
 
A ima kod nas u selu ima jedna BCS sa 5 glava 210 cm i sve skuplja u jedan otkos nikada trava da se osusi

Šta pričaš ti? Ja imam takvu s 5 diskova, nepravi uzak otkos, ako si dobro gledao pravi 3.. jer se vrte 2 diska jedan prema drugome (2 para) i jedan sam.. Iako se to skoro i nevidi, nego je trava ravnomjerno raširena.. Morat ću snimit..
 
Pa ni meni nije bilo to logicno ali ja sam gledao prije nego sto sam kupio moju kjosu istu takvu BCS i covjek isto kaze da pravi tri i stvarno je pravila moguce da je kod ove bilo nekakvih prepravki!!!! A gledao sam dobro i kosio sam sa tom kosom sto pravi 1 otkos jer mi je ima komsija u blizini!!! Kod njega nesto nije u redu ciom tako radi i to kada pravi taj jedan otkos napravi ga visoko tako da se skroz skroz t6esko susi!!!!
 
moja sa 4 diska pravi dva mala otkosa jedan uz drugi ali kada montiram jedan usmjerivač onda ih sastavi skoro u jedan , nije baš bukvalno jedan ali su bliže jadan drugome nego bez tog lima
 
Pa znam ja za to!!! Ali koliko ti pokosis godisnje hektara:haha: Ja pokosim samo jednu njivu 3 puta i to je sve za citavu godinu, koja je 0.9 hektara znaci manje od jednog Hektara a i da ga imam da zelim sa njim zaradjivati ni to ne bi ogao jer je narodu puno skupo da plati kosidbu,grabljanje,baliranje i prevoz a kamoli da jos placa i razbacivanje!!! To se ne isplati ako ne kosis makar 10hektara godisnje ili vise!!! Ma ja sam i sa ovim zadovoljam imam kosacicu,grabuljar,prikolicu i samo platim balčiranje i gotovo!!!!!!!
 
pozdrav svima,nudi mi se rotaciona kosacica sa cetiri diska neka francuska proizvodnje u dobrom stanju sa prevozom za 650 evra,relacija prevoza bi bila subotica-jagodina tako da bi transport izasao oko 100 evra pa bi ona sama bila oko 500-550 evra,ni sam siguran ali mislim da se radi o kuhn-ovoj kosacici da li vredi to kupovati i kakva su vasa iskustva sa francuskim kosacicama
 
Ja sam za Kuhn-ove kosacice cuo da su jako dobro, cini mi se da IMT radi po njihovoj licenci. Moj drug je ima i jako je zadovoljan, ali sve zavisi u kakvom je stanju ta kosacica koja ti se nudi
 
i ja mislim da je tu u prednosti ona sa 2 diska , jednostavno pravi toliko vjetra da bukvalno diže polog sa zemlje
 
E da vidite kakva sam ja budala bio onog dana. Postavio sam pred sezonu nove nozeve i odem da kosim polog ma ni da pipne, ubih se od stelovanja ma nece i nece. Odjednom mi pade na pamet da vratim stare kad ono gle cuda kosi ko blesava i utvrdim da sam kupio krace nozeve za 5mm. Sta znaci 5mm u pologu.
 
i ja mislim da je tu u prednosti ona sa 2 diska , jednostavno pravi toliko vjetra da bukvalno diže polog sa zemlje

Apsolutno, kosa sa dva diska dize sav polog ako se nasteluje dobro. Treba samo skratiti toplink kako bi se diskovi malo nakosili prema naprijed, pa onda i nozevi idu blize zemlji i vade polog pa nek ga je i traktor gazio. Problem je samo u tome sto je malo nezgodno ako je zemlja neravna (npr ako udaris poprijeko na razoricu) onda nozevi zahvate zemlju. Po mom iskustvu sa mojom Fahr KM24 (185cm) to je savršen način za košenje polegle trave, jer uvijek imam jako mnogo pologa na nekim njivama.
 
Ma samo treba kao sto je zombie rekao da se toplinger dotegne i to je to,a ja bas danas posao da skinem da naostrim nozeve na rotacionoj,jer sam jesenas kosio po blatu pa su se istupili!!!
 


kao što sam i obećao slike kondicionera rotacione kosačice sip 165g članu francuz
 
IMAM PROBLEM SA ROTACIONOM KOSOM MARKE KUHN GMD 44,pri radu se greje treci disk,u cemu je problem.Zelim da cujem vasa misljenja,ja mislim da je lager u pitanju.Moram to pod hitno da resim pocinje kosidba.U napred hvala na savetima.
 
Cim greje znaci da ima nekog opterecenja. Probaj rucno svaki posebno, taj mora da koci ili ide teze u odnosu na druge ili pak da krcka, a sto posto je neki lezaj.
 
Nazad
Vrh