Odg: skotnost

Ovako...Meni se zecica koti za desetak dana...i pario bih je odma treci dan...ali se bojim sta ce biti ..jer trebam da je nosim kod prijatelja jer ja nemam muzjaka dok mi ovaj ne poraste..pa neznam ocu li je istrumirat dok je ponesem donesem i tako to .da mi ne udavi ili napusti mlade posle ili sta vec ....
 
Ma ostavi ju tjedan, 10 dana. Neznam u čemu je fora forsirati ženke tako. Nema nitko od nas 1000 ženki i tako veliku proizvodnju. Ja čekam 10 dana, ako hoće primi, ako ne čekam par dana. I mlade odbijam sa 35 dana. Jer vidio sam da se ženke iscrpe. Ovako je ipak malo bolje.
A i neznam bi li joj to bio šok.
Pozdrav
 
Sto znam uglavnom vidim svi je pare treci dan pa reko ajd ija ...al ok nije na odmet sacekat par dana ako je tako bolje
 
Slađo, vodim bukvalno svaki detalj. Evo primera i zbirna evidencija i pojedinačna. Sve je to ok, samo sam malo iznenađen. Može se videti da je u ciklusu po neka parena u četiri pet termina. I to ne ono kao, ona beeži on navalentan pa kao 'ajde, jednom. Ne. Intenzivno se pari po četiri pet puta u desetak minuta. :sta:

 
Evo upravo vidjeh.znaci zecica mi je poludjela izgleda se sprema za kocenje..inace treba za oko nedelju dana da se okoti....a ona je veceras razbila pregradu izmedju nje i muzjaka malog...i opeljesila mu svo sijeno i njeno i njegovo ono kao podlogu i iz jasle sve sto je bilo i sve nabila u kotilicu i ja joj jos posle dao i ona sve pokupi ..kotilica do pola puna sijena nemoze stat vise u nju i sve sijeno sa strana i gore i svudje a kukuuu haha .... :haha: :haha:
 
Odg: skotnost

Izgubila kalendar. Nevidi da je zima prošla. Ili pravi zajedničku postelju sa mužjakom, kada je već probila kavez. :haha: :bravo:
 
Odg: skotnost

Neznam sto je ali eno joj kotilica puncijata sijenom..meni jest stvarno prvi put da drzim zeceve i da treba zecica da mi se koti ..ali ona nema dje uc od sijena u kotilicu ja neznam kako ce se jos i okotit unutra ako misli uopste tu da se koti...ili ako nije umislila da joj je to stek za sijeno pa steka ...vidjeh maloprije zabije se unutra nesto slaze ono sijeno sabija sapama i udara lupa ko ce ti je znat sto je umislila ..ali interesanto je gledati je svakako...ako ugrabim sjutra po danu da je snimim:)
 
Odg: skotnost

Šalu na stranu. Potpuno normalno ponašanje pred koćenje. Kao što si primetio, ona sve to utaba i sabije i bude sve kako treba.To je bolja varijanta nego kada je sena malo pa je rastresito. Pa još ako je mao krupnije meni se dešavalo da mali propadne ispod dlake i tu ugine Nemože da sisa i to je kraj.
 
Ne diram je nek radi svoj posao..ja mislim da ona zna najbolje sta ce i kako:) ali definitivno jako je interesantno za mene kao pocetnika ::namigivanje::
 
Drugovi imam problem ::lose::
Imam jednu zecicu i nikako nemoze da se okoti.Okotila mi se samo 2x,jednom na jesen a drugi put u zima a zecici nisu preziveli. :nono: ::lose::
Pred jedan mesec sam je spario opet i nije mi se okotila.A hocu da imam jedan okot njen zato sto je vrlo velika.Ako zna neko nek pise.
Pozz
 
Mozda je ona velika jer se ugojila...a kad se kunici ugoje mnogo nemogu da osranu skotni ...tako sam bar skapirao ...mozda da je stavis na dijetu ....
 
Ma nisi me razumeo,nije ona ugojena nego je velika u duzina
25z5lrm.jpg

Ovo je stara slika,sutra ako budem mogao slikat cu je i ostavicu sliku.
 
A kolko je teska ona?
Ako ne vidim da imas tamo nekih malih saraca mesanaca ...nju u lonac a ostavi neku zenku od ovih ;)mozda su nju i godine stigle :))
 
Jel to ista zenKa ona gora na slici nema onu fleku na nosu...mada dobro izgleda ...neznam sta da ti kazem sem da probas da je stavis malo na dijetu ...a za drugo valjda ce neko znati od ovih drugih sa foruma...nesto sam cuo da je psenica dobra,polijes je vodom i pustis ono da proklija i toga joj dajes..
 
Odg: skotnost

Daj joj malo kukuruza i persuna i budi uporan mozda je menjala dlaku pa nije ostala skotna.
Pripustaj je kod muzijaka svakih 10-ak dana i belezi datume. Pozdrav i srecno! :ppozdrav:
 
@mish
Da ista je samo prva slika je od mesec Juli,a ova je nova tako da je smenila dlaku i zato ima tamna fleka na nosu i hvala na savetima :D

@sos
Oke,takodje hvala na savetima :D
 
Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh