Benzinska kosacica

I ja sad imam problem,crkao karburator na Brigsu starom 35g,moram slikati model.Možda neko ima nešto slično.
 
Danas krenem da kosim sa villagerkom i neće da se vrti kako treba nikako. Briggs & Stratton motor serije 450, 148 kubika. Obrtaji idu oko 2600-2700 radi prilično stabilno, ali neće da više ubrza (prije je radila na 2950-3000 kao zakucana). Pred kraj krenula raditi normalnije, ali opet nije to to, jedva završio posao.
Svjećica je bila čađava, očistio, probao i sa novom, ali se isto ponaša. Gorivo je iz iste kante već par košenja, probao sam i sa svježim, bez razlike.

Gdje da tražim kvar, ima li neko ideju?
 
Da nekim slučajem nije bogatija smeša, recimo radi prljavog filtera.
Da nije siromašna smeša radi zapušene dizne/i ..
Da se nije pomerila poluga na regulatoru obrtaja..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Filter operem svaki put kad mijenjam ulje, a postojeći je stavljen nov prošle godine. Kad se skine skroz ne mijenja zvuk tako da sam njega eliminisao kao problem.

Poluga nikad nije dirana kao ni oprugice, mada mi izgledaju pričino olabavljene. Ono, nemam pojma kako trebaju biti, nikad nisu pravile problem pa nisam ni gledao ranije kako stoje.

Nema previše ulja, obično sipam malo ispod maksimuma.
 
Jutros odlučim da pregledam opet mašinu, upalim i radi kako treba. Nadam se da će ostati tako i dalje. :)

Što bi rekli stari ljudi, problem koji se riješi sam od sebe, sjekirom ili vilama i nije neki problem.

56c54208eff34c38682a307f2ec6779d.jpg
 
Jel si siguran da treba raditi na tim obrtajima ?.Nije li to puno,tj ona bi trebala sama dodavati gas kad je veca,gusca trava.
 
Koja koincidencija Philbi, danas sam kod drugara rešavao isti problem koji i ti imaš na potpuno istom motoru, samo je kosačica MTD.
Pogledah malo, bio filter zaprljan, i dalje nema obrtaje, pa ću to sutra pogledati malo detaljnije. Neko reče da kod tih B&S motora ima neka problematična membrana.
Ako možeš slikaj mi odozgo one polugice, kada skineš filter, nešto mi sumnjivo kod ovog..


Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Skini filter vazduha i komplet starter sa tim oklopom oko motora da bi dosao do zamajca. Posto je 99% vazdusni regulator obrtaja pregledaj dali ti glavi leptir regulatora, posto hoce da posle x-y godina da se nahvata prasine oko i na njega a i mozda je zapala neka trava pa zeza. Izduvaj ocetkaj ili kako vec ocisti okko regulatora i bice to ok. Nemoj skidati opruge nije tu kvar one i jesu labave kad motor neradi,
 
Hvala kolega, nadam se da time rešavam problem. Malo se ježim od ovog njegovog karba..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Na pravom si tragu, tu negde ... (Jel si rešio problem?)
Ovo mugu izazvati raštelovani ventili (uglavnom izduvni) ili durgi češći slučaj jeste kad se magnet malo pomeri za koj stepen tako da tajming nije više kako treba. To lako proveriš samo pogledaj dobro jer dovoljnoo je i par stepena pa da zeza. Neverujem da dekomresor može da izazove ovaj problem
Nisam resio nista vlasnik masine je u nemackoj , pa kad se vrati videcemo sta ce biti a posto se to neisplati raditi verovatno ce mi ona ostati za delove pa cu se baciti u kupusanje. Uglavnom kad dodje vreme napisacu ovde sta se desilo.
Elem magnet je ok kajla nije iscvikana tako da ostaje da se pregledaju iznutrice motora
 
Mirosti nista opasno juce sam moju radio skidao karb 5 krstaka u ide to van imas samo centralnu diznu naravno plasticnu koju vadis tankim malim srafcigerom na polugu naravno sa osecajem. Krajnje je jednostavan kao od apn4-ke. Obicno kad membrana otkaze onda tesko pali ili se brzo gasi jel je ona ustvari ac pumpa pa nenaliva gorivo do glavne dizne. A kad je glavna dizna u pitanju onda se motor zalece dok radi obicno je prljava ili je prljavo malo sito na usisnoj cevcici karburatora.
Hoce da se zalece i ako je neko nekad skinuo manju oprugu posto su neki regulatori sa 1-om a neki sa dve opruge kao sto je kod mene bio slucaj juce. Uspesno reseno zrtvovanjem jedne kineske hemijske olovke tj federa iz nje.
Samo da pojasnim da sam dobio masinu u zamenu za neki manji poslic kao neispravnu jos zimus pa tek je sad resen problem (doslo na red)
 
Poslednja izmena:
Da, da, GAM Servis izuzetno korektan majstor bar sto se cene delova tice , malih saveta i jos po nekih sitnica. Za rad neznam to obavljam sam ali drzi servis sigurno 15 god za ra razliku od nekih drugih derikoža po Somoboru koji su srecom otisli u istoriju
 
Uf, uf, valjda ću moći uporediti sa njegovom arhivom.... Njemu su kosilice u delovima pa bi mi pomoglo da se makar ovaj gornji lim skine i tako slika blok.... Al ajd pokušaćemo sutra komšija i ja ovako uporediti.
 
Nazad
Vrh