Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Znas kad ce me videti sledeci put na tehnickom za poljo masine.
Ne daj Bože da se desi neka nezgoda bez tehničkog pregleda. To je još sada tako moguće, da mogu da idu prikolice bez tehničkog pregleda što bi rekli na "sreću". Jer ne kontrolišu... Ali vrlo uskoro će to biti glavni izvor prihoda. (od ~600000 traktora u Srbiji ni 70000 traktora nema tehnički pregled osiguranje još manje)

Znaš i da je ovo Srbija. Tako da vrlo lako opet može da dođe do menjanja tablica komplet, kao što su rekli da je rok važenja za tablice sa kola 9godina... I tada nastaje problem...
 
To je definitivno olakšanje, samice gume su drugi par opanaka.Meni je svanulo od kako sam prešao na veći traktor, dosta komfornije i bezbrižnije, sa sedmakom je bilo kako mora, ćuti i žvaći ali se bez obzira na sve po blatu ne šepurim sa kamionkom, jok ja. 😂
Meni točkovi na Klasu prokrče put za duple točkove, možda tek tek širim vagaš spoljnim ivicama guma. Drugo što sam naučio kao dete jer sam se prevukao koječega sa običnim 577 i 533-u njivu nipošto sa punom prikolicom a ako baš moraš, gađaj tragove od kombajna.
 
Pa Milenko je tu prikolicu hteo da menja sa mnom još pre 7-8 godina za Zmajevku pa je bio razgodio.
Za te pare koliko si ti spreman da platiš imaš staru malu Zmajevku kamionku sa glavčinama za duple točkove ali ima samo po jedan točak. Prikolica se nalazi u Žablju.
Koliko otp nosi tereta ta zmajevka, gledao sam jednu na oglasima prošle godine ali je biila skuplja.
 
Tragovi su jako bitni, par godina sam vukao sa mtz 50 motor 82 i kamionka bez vuce je dosta odradio, naravno ne nemogucih stvari.. kroz njivu samo pravac neki trag i to do 8 tona u 7 m gorici. Duple gume su dobre za njivu ako nije premokro…
 
Ja ne znam, pročitao sam juče celu temu tražeći rešenje za te felne. Matić je bar 10 puta napisao da se u njivu ne ide po blatu a sad mi tu mrači

Послато са 2201117TY помоћу Тапатока
Lekso, evo felni za tebe:

Screenshot-20230117-110746.png
 
Juče 200 km u traktoru kanjiza Odžaci i nazad sa prikolicom, a danas 400 i kusur u potrazi za felnama 7 sam ih skupio, još mi jedna fali 2 u Pećincima po 50e 2 u Ripnju po 35e i 3 u Temerinu takodje po 50. A navodno u Temerinu ima još jedna sutra mi javljaju tako da sam se snasao, hvala.

Послато са 2201117TY помоћу Тапатока
 
Kako nije puno,niko ne voli oranje,itekako je puno i sat vremena orati a kamoli ceo dan,vrtis se satima i jedva vidis neki napredak,sem ako su parcele po hektar ...
A sad ovo na stranu,asfalt i njive,nije bas za poredjenje zar ne ?,njiva je da kazemo prirodno staniste za traktor xd,ali asfalt i stotine km ...sem ako nije jcb i slicni,bas i nije.Lakse i brze kamionom,a mozda i jeftinije.Pa i autom kad dnevno predjem 150-200 +km mi nije svejedno,em je uzasno dosadno em te izmori ta voznja,u traktoru ne mogu zamisliti kako je ....
 
Nekim danima mi dođe da ne izlazim iz traktora i da se ne vraćam kući sa njive.
Volim da se vozikam traktorom, pogotovo kada se nešto radi tokom sezone.Sada preko zime se ubi od dosade kada završim sa stokom krupnog zuba.
 
42 километра од 05:00 до подне прешао са мтк возећи сламу. Скоро све асфалт па је било подношљиво а има година кад 90% возим летњим путем.
 
Ja sam par puta putovao po 100km traktorom u jednom pravcu baš sa kamionskom prikolicom. Meni je to putovanje uvek avantura.

Lekso, gde si u Temerinu uzeo? Da si javio da dolaziš, mogao sam ja da vidim da li ima kod nas na otpadu. Ja sam 6km od Temerina.
 
Sta je traktorom do 50km to je lokalna voznja.
Lakse otici negde 2 sata voznje po ponovu nego cekaj prevoznika,tovari,vezuj,razvezuj,istovaraj..
Tako je. Ja sam recimo na krug od 200km potrošio izneđu 50 i 60l nafte, nisam tačno merio. To mi je svakako bilo barem duplo jeftinije nego da sam platio kamion pošto sam jednom prevozio na labudici traktor i neke priključkea drugi put sam vukao šticarku koja bi trebala da ide na niskonoseću prikolicu čiji prevoz ide još skuplje.
 
Brašo a kada si išao po Stevu? 😁
@MONTOYA To nije to, kada je lepo vreme sednem na bajs i idem po ataru u obilazak njiva a po ovakvom čizme na noge i u šetnju.
 
Sta je traktorom do 50km to je lokalna voznja.
Lakse otici negde 2 sata voznje po ponovu nego cekaj prevoznika,tovari,vezuj,razvezuj,istovaraj...
A tooo najviše radi ćefa

Bubu, kod Bode na otpadu 2 i jednu kod vulkanizera na ulazu u jarak mislim da ga zovu mićO jer mićA je lala

Послато са 2201117TY помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh