Chat 6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja kupim na odpadu testeru ,onu sa zubcima...vidium....i motor sa prekrupaca (neznam koliko je jak) sijece sirovo drvo ko repu....samo prode,bio to grab,bukva,bagrem.
Nemogu bas najbolje vidjet al mozda je i ovdje ta testera
 
Jel pravio neko mozda za traktor cirkular, razmisljao sam o tome a imam neki reduktor odnos je 1=18, pa ne znam da nije brzo puno..

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Jel pravio neko mozda za traktor cirkular, razmisljao sam o tome a imam neki reduktor odnos je 1=18, pa ne znam da nije brzo puno..

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

To zavisi od prečnika i vrste pile. Bitna ti je obodna brzina. Ako je mala slabo reže a ako je velika može doći do pucanja pile. Ima i razlike u brzini rezanja ako se reže uzdužno i poprijeko.
 
Za prenos preko traktora ti je najbolje nabu i tocak koji sstisnu osovinu,a sve to pogoni kardan......

- - - - - - - - - -

Jeste li slucajno primijetili da od novih sto se prijavljuju na forum gotovo niko se ne bavi stocarstvom...vecinom je to malinarstvo,lesnjaci,vocnjaci
Ovo,takode moze bit pokazatelj stanja poljoprivrede
 
50 grla bikova za tov pola za vez, pola pusteni. Stoji tako od 2005, uz svu racunaljku i informacije dostupne ja ne vidim racunicu da to pupunim.
 
Da si te 2005 krenuo sa 10 do sad bi verovatno bila puna ,ali bi opet danas bio u situaciji da si na ivici napustanja....
 
Nije mi skupo 25000e za 4kj zemlje, a za 50 bikova imam strah:sta:

Radilo se 2x20 komada + 2-3 krave u sretno doba stocarstva.


Jedina dobit bi bila zadnja tura gde bi ostalo 50k na gomili a ovaj medjuprostor bi bio problematican.

Cak nije nije ni 50k jer prvo je trebalo 25k uloziti
 
Kažem Vam, kolege, živelo se samo od teladi (i subvencije na krave išle u "investicije") a mleko, taman "tekući prihod"...
Doduše, da ne grešim dušu, bilo ponekad i koji dan nadnice, ali ništa krucijalno, i malo majstorluka, te zavari ovo, ili popravi ono, taman za pivo i "nuz" pivo...:ppozdrav:
 
Narucio sam Donaldson filter ulja P557780 da zameni Mann Humel W940/25 .Na Donaldsonu je loza za zavijanje filtera upustena nize dole u odnosu na Mann tako da kada sam pokusao da zavijem Donaldson je zategnut vec na dva kruga dok je Mann zategnut tek na cetvrti krug!!Bojim se da se ne odvije od vibracija.Da li je neko imao slican problem?https://catalog.donaldson.com/productDetail/en/A/P557780?productId=20979&skuId=s47910
https://shop.advanceautoparts.com/p/mann-hummel-oil-filter-w-940-25/99998140-P
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh