Motokultivatori - opšta tema

Mislim da samo na standardu zasad ima delova a za specijalu ako bi i nasao moras i klip i karike menjati
 
E to je dobra informacija da se zna da ima. Znam da su samo imali na standardu delova a ovo je dobro ako ima na specijalu. Kolega a znas li za lezajeve dal imaju specijalu u slucaju obrade .Cini mi se da je samo jedan lezaj u pitanju po slici. Moj zasad ima lep staz radnih casova ali nepopusta mrcina i zasad jos perfekno radi ali nikad se nezna jer svemu dode kraj jednom
 
Купили смо полован и добро очуван мотокултиватор "АГРИА 200". Које уље се сипа у машину и до које висине? Да ли би требало да променим уље или само да доспем а видим да фали. И уопште која је разлика између копачице, мотокултиватора и фрезе. Да ли је то једно те исто само различити називи. Неки дан сам радио ред воћњака 100 метара и задовољан сам.. Интересантно искуство с обзиром да сам први пут у животу радио са тим. Укочиле ми се руке. Агриа200 јел то по вашем мишљењу добра машина за мање површине.
 
Motokultivator je masina gde se neskidaju tockovi i prikljuci se stavljaju pozadi da obavi posao. Motokopacice ili freze kako ih vecinom zovu kod njih skidas tockove i na osovine montiras nosace sa motikama. Motokopacice vecinom su za dublje frezovanje jer pritiskaju motike svom svojom tezinom i moraju se kociti pozadi sa palicom. Motokultivatori se koriste sa vucnim frezerom pozadi i to je za plica frezovanja i da se vise usitni i lakse je raditi sa njima.Ugrubo je to najveca razlika ali neke serije Hondi mogu biti i kao motokopacica i motokultivator posto su univerzalne.

- - - - - - - - - -

Agria 200 ,prvi put cujem za taj tip i verovatno je to novije proizvodnje. Daj de koju slikicu da vidimo nemoj biti skrtica
 
Bole ruke zato što si se rvao sa njom, treba je držati labavo tek da je pratiš, samo povremeno cimnuti kad ode gde ne treba. Podešavanje ručki na visinu koja ti odgovara je takodje vrlo važno za lakši rad. I dobre rukavice da malo amortizuju vibracije.
 
...

Agria 200 ,prvi put cujem za taj tip i verovatno je to novije proizvodnje...
У питању је мотокопачица ....Није то новија производња,ми смо је имали,то је произвођено 80-их година.има 4Т мотор сличан као ове данашње дворишне косилице за траву,оне што карбуратор стоји у резервоару...офарбана у црвено-зелену комбинацију боја.Има на ручици квачила осигурач да се блокира док се врши покретање мотора,брзине нема.За неку малу површину сасвим довољна,ми смо је раније док нису повећане површине користили за башту ,виноград и воћњак(неких 0.5 ха све скупа).
Иначе се уље сипа да се види у рупи где има онај чеп са стране,мислим да пише на њему олио,а доле у пренос,илити ''диференцијал'' како га неко не правилно назива се ставља маст.Није велики потрошач,али треба мало технике приликом рада да се следећег јутра не би јавила упала мишића.
 
Ih bre pa to potrcko od freze a bolu vas ruke. Dodjite malo na kondiciranje i jacanje ruku kod mene ili Markonga na benasi pa ce ta biti posle ko igracka. Samu frezu ako je tvrdo zemljiste idete prvi prohod manjim gasom samo koliko da motor tecno radi a moze se i neki teg staviti dodatni na ralicu pozadi od bar 10-15 kg i odmah je mirnija.Mada te manje motokopacice su vecinom finiseri i nisu za ledinu
 
Vico, samo da potrvdim to sto si rekao tj vec si me pomenuo.
Ako pogledate sliku, videcete da sam stavio najsiru kombinaciju moticica. Razlog je sto su mi potrebne da odrze ravnotezu. Kada izbacim jedan red i smanjim zahvat, ne mogu da je odrzim rukama jer hoce da padne levo ili desno, pogotovo na nekom nagibu na brazdama od oranja. Ovako je mnogo bolje. Samo u laksoj mekoj zemlji mirno radi. U tvrdoj zemlji moras celom svojom tezinom da je stiskas kako bi je crtalo zaustavilo i kako ne bi odjurila napred.
 
ih bre pa to potrcko od freze a bolu vas ruke. Dodjite malo na kondiciranje i jacanje ruku kod mene ili markonga na benasi pa ce ta biti posle ko igracka. Samu frezu ako je tvrdo zemljiste idete prvi prohod manjim gasom samo koliko da motor tecno radi a moze se i neki teg staviti dodatni na ralicu pozadi od bar 10-15 kg i odmah je mirnija.mada te manje motokopacice su vecinom finiseri i nisu za ledinu
вицо хе хе баш си ме насмејао. знаш како кад први пут ухватиш нешто није лако временом се човек прилагоди и све лакше иде. што више сати рада све буде лакше. ево ја сам пионир у овом послу. које уље да сипам, може ли sae 30?
 
Rutina u radu se stice vremenom a da je zgodno nije a sve je zasnovano na kocenju ralicom i osecaju koliko kad pritisnuti i kojim obrtajima ici ali kazem to jedino vremenom rada se stice. Moju hondu sam davao da probaju jer misle da je lako pa je bilo trcanja ili bacanja levo desno i posle par metara su stali zadihani jer misle dovoljno su jaki za ovo sokocalo. Sa motokopacicama pogotovu vecim se nikad ne ide na snagu nego je potrebna rutina ili dodatna pomagala -tegovi.
Moramo se malo i saliti ali vodite uvek racuna jer i najmanja masina vas moze neugodno iznenaditi i to bas kad se nenadas tome. Ja sam radio tip takoreci sigurnosnog kvacila upravo zbog tih situacija jer dok pritiskam rukom polugu dotle ima prenosa. Rad u plasteniku je pogotovu nezgodan pogotovu sto su svi plitko frezovali i ja kad upadnem i pocnem vaditi cigle i zalomljene kocice ispod zemlje ni malo nije prijatno jer ona nepopusta ali toliko trgne da mi cak uspela 3-4 puta izbiti ruke sa rukohvata i ode kud hoce a dovoljno je luda da skrsi deo plastenika ko od sale
 
Ja sam moju kupio upravo u Mladenovcu pre ravno 20 godina pa frezuje jos uvek a tek je 2 put punoletna. Boj ne bije svetlo oruzje nego bije srce u junaka davno receno i jos uvek tacno , ali ima i do masina normalno i moramo im se mi prilagoditi kako bi se uradilo kako treba.
Ja u motor sipam 15w40 ulje ali samo kvalitetnije i bolje je i kvalitetnije od sae 30 bilo kojeg.
 
Pozdrav. Zanima me muta gorenje dizel. Kakvi su to motokultivatori u frezanju. Mogu li da se porede sa labinom i imtom.?
 
Nazad
Vrh