Gde kupiti kvalitetne sadnice raznog voća?

pozoves ga,dodjes kod njega i pogledas a usputno kada dodjes zatrais mu kopiju katastra i posedovni list i odmah znas na cemju si ;)
 
Pozdrav, posto niko ne preporucuje rasadnike, evo da iznesem svoje skromno iskustvo. Posto sam hobi vocar i dokupljujem svake godine po malo sadnica, a i kalemim sam. Jedini rasadnik koji mogu da preporucim je rasadnik Antic iz Krusevca. Jedini rasadnik koji ne pravi pitanja da li narucujete dva, tri lozna kalema ili 100 sadnica. Jedini koji nema sve sorte, svi ostali od kojih sam kupovao imaju sve sorte i to krajem aprila, a posalju mi cetiri jabuke iste sorte i ako sam narucio cetiri razlicite. Vlasnik rasadnika razgovrara sa musterijama i lepo saslusa sta vam treba, ako neku sortu nema uvek kaze, a ne salje druge sorte samo da bi prodao. Cene skroz realne i za sve iste. Pojedini rasadnici koji se reklamiraju po kp-u, napisu jednu cenu, a kad kazem da mi treba desetak, oni dupliraju cenu. Ove godine sam narucio sadnice tresnje, one najjeftinije, kako bi mi poslao male, zrele, takozvana treca klasa, da ne izmrznu i da ih lakse zastitim, a stigle su mi sadnice koje preprodavci po pijacama prodaju kao prvu klasu, hocu da kazem da vlasnik ne uvaljuje skart, i ako su treca klasa sve su zdrave i nisu ispod 1,2m. Narucio sam i za komsiju, ali prvu klasu, ta sadnica je dva metra, sa prevremenim granama, i sa svim pupoljcima jer su upakovane propisno i nema ostecenja prilikom transporta. Jedino ne preporucujem narucivanje sadnica kad je napolju temperatura ispod nule, desava se da prilikom trnsporta koren izmrzne, pa slabije napreduju u prvoj godini, mada retko, sadnice koje sam uzimao na jesen su se sve primale i odlicno napredovale.
Eto, napisao sam ovo jer ja nisam imao ove informacije i zbog toga pravio greske prilikom izbora rasadnika. Ako neko ima slicna iskustva neka napise, pozdrav za sve hobi vocare i rasadnik Antic.
 
Da dodam da Antić uvek pokloni po koju sadnicu ili pošalje koji komad više.... Naručivao sam prošle godine posle 15-og aprila treću klasu sadnica i cena je bila 80 dinara. Sve su se sadnice primile osim jedne koju ja nisam lepo posadio odnosno kad sam je nagazio osetio sam da sam očenuo žile... sam sam kriv. Inače naručivao sam i jabuke i kruške i početkom prošle godine lešnike.... Veoma dobra saradnja.
Kao i sa rasadničarima sa našeg foruma mutavdžić1 i miroljubceful.
 
ja i nemam bas lepa iskustvas sa tim rasadnikom.Naime,prosle jeseni kupio 170 sadnica oblacinske 30 se nije primilo,bas sam vodio racuna o sadnji ivreme i priprema i sve ali nazalost neke se nisu primile,inace sopustio mi je cenu kada sam rekao kolicinu
 
Ja bolje da ne pisem kako sam prosao sa kupovinom sadnica iz rasadnika reklamiranog po internetu... Nikad vise
 
Pa da ga ne tupim mnogo, preko facebook-a sam uzeo sadnice, iz nekog velikog rasadnika (ne uspevam da iskopam kako se zovu, zaboravio, imaju i sajt), ali sam narucio malu kolicinu, po nekoliko komada raznih vrsta i sorti da dopunim vocnjak, i malo vise dunje (presadjujem kroz visnjar dunju, kako mi se koja visnja osusi). Prvo, nacekah se, drugo dunja prijem 0 %, tacnije sve su krenule i osusile se nicim izazvane (nije susa), trece za 10 evra sam dobio borovnicu (ako je ono uopste borovnica) visoku 20 cm, sa par jadnih grancica, cetvrto nije mi nigde obelezeno koja je sorta koja, peto kajsija imala truo koren totalno.... Ruku na srce, da mi to iskompenzuje covek mi ubacio par sadnica koje nit znam sta su nit mi trebaju... Tolko sam popizdeo da sam krenuo da kalemim sam ove godine, samo da se ne stresiram vise. Nije to mnogo para, ali vreme se gubi ako posadis nesto sto moras posle da presadjujes...

Uglavnom, nikad vise preko face-a
 
Ovo je bez komentara,da uzimas sadnice preko face-a. Ovakve postove treba brisati kao enormne gluposti i beskorisne sadrzaje na forumi i temi.
 
Nazad
Vrh