Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 180 54,2%
  • Ne

    Glasovi: 152 45,8%

  • Ukupno glasača
    332
U selu 14.7 na bazi vlage. Cujem u Alibunaru 15 do 15.5 din.
U Velikoj Gredi imali su opciju do 18% vlage tel- kel 13.5 din!
 
meni drugar rece da je na jednom mestu oko carine na nekoj dokumentaciji sasvim slucajno ugledao papir o ugovorenoj ceni izvoza kukuruza cena je bila oko 28 dinara samo nije uspeo da zapamti o kojoj firmi je rec ako je ovo istina eeeeeeee bato kakvi lopovi a ova drzava im to lepo omogucuje a ti seljaku prezivi i unapredjuj proizvodnju sa oko 12,5 din u jusu eeee moja poljoprivredo idi u p....... m.........
 
Poslednja izmena:
meni drugar rece da je na jednom mestu oko carine na nekoj dokumentaciji sasvim slucajno ugledao papir o ugovorenoj ceni izvoza kukuruza cena je bila oko 28 dinara samo nije uspeo da zapamti o kojoj firmi je rec eeeeeeee bato kakvi lopovi a ova drzava im to lepo omogucuje a ti seljaku prezivi i unapredjuj proizvodnju sa oko 12,5 din u jusu eeee moja poljoprivredo idi u p....... m.........
Pazite sta pisete.Ne proverena informacija tog tipa,moze izazvati veliku pometnju.Naravno da izvoze da bi zaradili,ali licno mislim da je to previsoka cena,taman da je Fco Melburn. :haha:
 
kaze umalo se nije slogiro kad video

MOZDA je jos neko od clanova cuo negde ili video izvoznu cenu pa neka napise da uporedimo i vidimo gde je na vidiku istina :ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
Ja sam cuo o nekoj pogodbi za izvoz po 20.50 din navodno dosta pouzdana informacija(a sad kolko ce biti za nas je pitanje)

Послато са LG-K350 уз помоћ Тапатока
 
Mi smo predali malo vise od 12 vagona do sad i ostalo nam 10, to je samo odbitak na vlagu, i posle jos treba da nam odbiju lager ali videcemo koliko. Ulaz, izlaz, i ostalo nemamo.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
14% odbitka imao sam! Vlaga 16, 17 i 18%. Jos samo 2011oduzeto mi je bilo isto toliko %. Lezarinu nadam se da necemo platiti ni ove god. Naucio sam se ziveti sa ovim. I dalje tvrdim da svako ko bere u klipu gubi vise od 14%, na zalost nikad nece saznati dok ne krene i da vrsi!
 
Prosle jeseni kukuruz 17din. ovog proleca kada sam ga krunio iz cardaka 16din.sreca pa je bio tel-kel inace vlaga bila 18%,a u jesen sam imao 16% kakva je tu zarada bila nisam racunao ali mislim nikakva dok sam platio radnika za istovar pa posle krunjenje sve je to debela 0 (nula)!Onaj ko moze da ceka avgust mesec taj mozda i nesto zaradi ali ko mora da proda cim zaskripi taj nema vajde da ga tovari u cardak.
 
Berba u klipu polako odlazi u istoriju.Učiće deca možda iz bukvara o tome a slušaće priče od starijih kako se nekada brao i istovarao kukuruz.Nema više one jesenje idile uz zvuk elevatora do kasno u noć i lupu kukuruza koji se ubacuje u koš.Puno dvorište ljuštike i pravljenje brkova od kukuruzne svile.
 
Mislite vi sta hocete ali ja od ove godine pa nadalje samo klip.Lepse mi je i da usrecim radnike sa dnevnicama nego skladistare
 
  • Like
Reagovanja: Ras
Zbog problema sa skadistenjem u klipu (nismo imali dovoljno mesta) pre 3 nedelje smo okrunili jedan deo kukuruza. Vlaga je bila 20-21%. Pazite sad, na te ture su odbili 24,6%. Ne bih dalje da komentarisem.
 
Racunam uglavom vlaga (iznad "JUS"-a) x 2 (za troskove susenja). Ta cifra u ovom slucaju bila (da zaokruzimo na 21-14=7 =>) 7x2=14%... Ima tamo jos 10-11%... Ne marim vise, ne vredi, stetno je za zdravlje.
 
Nazad
Vrh