Ponešto iz moje radionice

Da malo osvežimo temu, pre neki dan završio sređivanje setvospremača.Pravio se se novi red rotora ,remont i farbanje komplet setvospremača,prekosutra ide na probu da vidimo jel valja.


1zdq889.jpg



2058b9l.jpg



2cgkgm8.jpg



A evo i video kako je to sve izgledalo od početka do kraja.


 
Ako spustas ili dizes valjkove,u zavisnosti od polozaja,uvek ce raditi vise jedan valjak,bilo zadnji ili prednji.
 
U pravu si,nema sta tu puno da se steluje drasticno,a manja podesavanja se nece odraziti lose.Inace svaka cast na poslu,i ja imam jedan red rotora,ne bi bilo lose da dodam jos jedan.
 
Svaki dan sto uradimo, bice slike.. I ne zurimo bas, komso i ja radimo, dodje otac i kolega donesose gajbu Jelena, Fantu i suvi vrat i zasjedosmo.. :ppozdrav:
 
I ja sam je napravio pre tri godine :osmeh: Od tad nemam uginuca prasadi,znaci mesaona vredi svaki dinar :ppozdrav:


Najnezgodniji deo u izradi je centriranje cevi u kojoj je spirala.Ostalo nije problem za uraditi.
 
Danas malo radili..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
E sad jedno pitanje, precnik bureta je 80cm, visina 80cm, visina lijevka 80cm, gornji precnik lijevka 80cm, u donjem dijelu precnik lijevka 16cm.. Koliko moze da stane brasna u nju?
 
Zapremina je nešto jače od pola kubnog metra. A kolika je specifična gustina brašna, tj koliko kg može da stane ne znam.
 
Danas ne radimo, pa smo kupili motore, 7.5kw i 1.5kw..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
 
Same Lepo si to napravio, svaka čast ali se meni najviše sviđaju poslednje dve slike:ppozdrav:
Hvala.. Jos treba da napravimo mlin i spiralu i farbanje.. Ali to ce sacekati do sledece sedmice.. Pretezno na mjesaonama je 4kw motor, mi kad smo poceli da je pravimo rekli smo da necemo motor ispod 5kw. I juce otisli da pogledamo motore ima ih covjek dosta, nadjemo jedan od 5.5 kw reko uzecemo ovaj ako ne nadjemo jaci, kad nadje covjek ovaj od 7.5kw reko to je taj... Uz mezu i pice lakse idu radovi :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh