Trimeri

Pozdrav! da li ima netko iskustva sa Solo trimerom ili kawasaki? zanima me preporuka što da uzmem solo ili kawasaki? unaprijed se zahvaljujem!
 
Pa bude vruca ali radi bez zadrske. Izvaci se nit,nema greske. Smatram normalnim da bude vrela jer su ipak velike vrtnje.I fleksarica bude vrela nakon upotrebe. Trosi rezervar za sat i pol,stim da sam skinuo nozic za nit pa sam pustio malo duzu za kosenje. Tezak jest ali teski su i drugi u toj klasi.
OK. u pravu si ipak je to profi masina, oseti se snaga i ucinak.:osmeh:
 
Da vam napisem jedno moje iskustvo sa Villager BC 1900 XC. Desilo mi se pre jedno 10 dana, ali nisam smeo nista da pisem da me neko ne zaskoci sto sam uopste i kupio Villager.
Prvo paljenje ove godine i upali on kao mina i prede kao mala maca. Kad pocnem da kosim, a on sve slabije i losije radi. Nema turazu i snagu, los ler gas. Ugasim i skinem svecicu, a ona zamascena samo tako pa sam je malo ocistio i osmirglao. Prorade on opet, ali opet se vrlo brzo vracaju isti simptomi i opet svecica zamascena i tako vise puta. Aj reko mozda mu klapna za sauh ne radi pa je uvek pod sauh, ali vidim da nije. Tu neki lokalni strucnjaci iz komsiluka savetuju da ga malo prestelujem. Sreca sto mu nisu ostavili mogucnost stelovanja jer bi mi ga neko verovatno i rastelovao. Ovi moji drz, ne daj, nosi ga u servis dok je u garanciju, ali mi se ne nosi kad ne znam sta mu je. Ovde ne smem nista da pitam i samo pratim temu i mudro cutim. Posle par dana se setim da sam sipao 0,5 l benzina, a ulja verovatno za ceo litar. Odnosno da sam mu sinuo duplo jacu mesavinu od preporucene. Danas konacno dobijem vreme da mu napravim svezu mesavinu sa procentom ulja kao sto inace stavljam i gle cuda radi Vili pa rastura. Eto kako banalna stvar, a zadade mi temu za razmisljanje. Mozda nekome bude od pomoci ovo sto sam napisao, a sigurno nece da skodi.:ppozdrav:
 
Pozdrav kolege,nov sam u ovoj temi,posedujem od skoro villagerov trimer BC 1700 XC, 1,7 ks.Malo sam radio sa njim i cini mi se da ima snage.Da li jos neko ima ovaj model i kako je zadovoljan?

Evo tek sad vidjeh vas komentar pa da vas upitam nešto pošto i ja imam isti trimer. Ja imam problem sa silk glavom previše vibrira nekad radi savrseno zamo zviždi dok neizvučeš laks ponovo onda se pojavljuju vibracije tako da moram dva tri puta tapnuti od zemlju da prestane vibrirati a nekad i više,da napomenem laks je uvjek iste dužine na oba kraja pokušavao sam sve i svašta namotavo svakoko laks al jednostavno problem nemogu rijesiti cak mi se neki dan desilo da mi se navoj koji je fiksiran u glavi počeo okretati u plastici i jedva sam uspio skinuti silk glavu čak sam od komsije pozajmio njegovu silk glavu i primjetio sam da je manje vibrira i normalno izbacuje laks. Pa eto ako ti nije teško da mi odgovoriš kakvo je tvoje iskustvo sa silk glavom za trimovanje?
 
Drugari danas sam skidao cev i gledao lamele i zvono,meni deluje ok.pa ako vam nije problem da mi objasnite kako izgleda pohabano kvacilo.Unapred zahvalan.
 
Vrucinicu pozdrav.Pravo da ti kazem ja sam ga skoro kupio i nisam nesto mnogo radio sa njim ali nisam primetio da mi glava vibrira i to a inace nisam neki poznavaoc sto se tice trimera.Do sad sam kosio sa kosacicom a trimer sam kupio prosle godine i kosio sa njim 3-4 puta!Sto se mene tice ja sam zadovoljan,lepo prima gas,sto se tice silka izbacuje mi ga sam.Ja ga samo menjam kad se istrosi.
 
Vrucinicu pozdrav.Pravo da ti kazem ja sam ga skoro kupio i nisam nesto mnogo radio sa njim ali nisam primetio da mi glava vibrira i to a inace nisam neki poznavaoc sto se tice trimera.Do sad sam kosio sa kosacicom a trimer sam kupio prosle godine i kosio sa njim 3-4 puta!Sto se mene tice ja sam zadovoljan,lepo prima gas,sto se tice silka izbacuje mi ga sam.Ja ga samo menjam kad se istrosi.

Hvala kolega generalno i ja sam zadovoljan sa trimerom samo eto sto me ta glava zeza citajući ovako po forumu vidim da mnogi mjenjaju fabričku glavu sa Husqvarninom t 35 tako da cu i ja nekošta mnogo 11Evra jedino da imam gde pozajmiti pa da probam onda bi bilo još bolje al nema veze više mi se neda gubiti zivce sa ovom silk glavom jedino cu jos pitati u servisu jel važi garancija pa da je zamjenim al sumljam 99% sam siguran da ne vrijedi to vjerovano spada u potrošni materijal usvakom slučaju hvala vam na odgovoru i da vas sluzi trimer jos dugo

Drugari danas sam skidao cev i gledao lamele i zvono,meni deluje ok.pa ako vam nije problem da mi objasnite kako izgleda pohabano kvacilo.Unapred zahvalan.

A kolega što nisi usliko pa postavio slike tako bi bilo lakše i nama i tebi nego ovako da nagađamo zvono nesmije imati udubljenja od lamele e sad lamela moze biti sa paknama tako da ako ti je ostalo jos mesa na paknama netrebas mjenjati kod nas ljudi obicno cekaju do zadnjeg pa onda mjenjaju.
 
Pitao bih nesto, koji trimer biste mi preporucili od Villinger danas i drugo pitanje gledao sam neki Stihl koliko sam video oznaku 185 R, gledajuci na netu izgleda da tako nesto ne postoji, pa se razmisljam da nije 85R, rekose mi da ima oko 2KS ali ovaj ima 1,3KS cena koja se trazi za ovaj polovan je 150e, da li to vredi toliko i trece moze li predlog od polocvnih koje modele-marke trimera da gledam i koliko se krecu polovni?[h=3][/h][h=3][/h]
 
Sve polovno je macka u dzaku tako da se isplati samo ako dobro poznajes prodavca i da te nece zeznuti. Mnogo njih je muka imalo sa polovnjacima jer su odradili mnogo radnih sati i na izdisaju masine. Ako se nadje neki dobro ocuvan primerak to moze
 
Neslazem se u potpunosti oko kupovine polovnih trimera. Na oglsima je ponuda odlicna, uzeo sam jesenas polovan sthil km 94r, 1,2 ks i 5kg tezine proizveden 2015g penkalo milina, trazio godinu dana. Proletos uzeo sthil km 130r 4-takta, neobican rad masina ima snage, potrosio cetiri rezervoara ko sat radi. Naravno oba sam pre kupovine temeljno pregledao i isprobao. Novi km 94r je 52000dina a km130 72000din. i to bez prikljucaka.
Ipak je novo- novo ali i najskuplje, ti odlucujes?
Zelim ti srecu pri kupovini:osmeh:
 
Poslednja izmena:
Ima li neko trimer dolmar bc 330. Imam u ponudi jedan za 100€ onako u solidnom stanju samo glava za silk , nema kajseve znaci go. Kakva je to masina uopste? Na trimeru pise made in west germany
 
Juče kosim travu i primetim da mi je trimer oslabio u smislu da ne kida travu kako treba, motor radi ali snage nema na glavi. Skinuo sam korpu kvacila i kvacilo mi izgleda ok dok na korpi ima zarez od kvacila, i verovatno je odradilo svoje. Sad pojma nemam gde da nađem korpu u pitanju je AGM 2642 trimer. Da li se bi moglo od Villager da se pozajmi?
9cadc890e2d2522c5572c5f3910d8da4.jpg
20f9c348facd13c067ffe45357af938b.jpg
c754c65644705bc71b8b2d7a5e1d1c84.jpg
e93df3de440db40611c83e8e7ffbf2f4.jpg


Poslato sa Nokia 1100
 
Maler od pre dva dana.. Ne znam da li se ovo nekome desilo do sada.. Radim trimerom, i kako sam sekao medju i vukao neku granu da je odbacim trimerom, puce aluminijumska rucica kao da je od stakla. Problem brzo saniran. Stavio sam jednu metalnu cev unutra, na strugu podesio da bude identicna i da popuni rupe sa obe strane, tako da je to sada sve kako treba da bude. Nije ni bilo potrebe da se vari.

 
Pukla je i meni isto na vrzini ali ja pretpostavljam od cestih udaraca nozem u panjeve. Imam Oleo mac 453. Nosio sam na varenje i sad je ok.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh