DEUTZ

I meni se Deutz svidja sve vise i vise. Pre sam bio CNH ljubitelj, sad nesto naginjem zelenkastom i to bas ovoj nijansi zelene:osmeh:

109ks, gledam specifikacije, sve je to super, a samo je pitanje koliko kosta sa najopremljenijim menjacem? Bojim se da ulazi vec u cenu Case Maxxum koji je ipak traktor vece klase,
kad sam kupovao moj traktor razlika izmedju "obicnog" menjaca i menjaca sa powershift je bila 6000e + pdv... ehr nije mogao da se dobije sa obicnim menjacem vec samo sa ovim skupljim jer ima jos neku pumpu pomocu koje radi ehr.doplata jos 1000e + pdv... na obicnom menjacu ima 5 direktnih brzina i 3 stepena redukcije,puz ,kornjaca i zec i dobro su rasporedjene brzine...
kod kupovine ovakog traktora treba razmisliti i o prednjoj hidraulici jer ima malo tegova napred,320kg a kratak je pa je nosenje tezih prikljucaka malo naporno a razlika u ceni nije velika jer se i tegovi skupo doplacuju,oko 800e!ja sam razmisljao o ugradnji ph naknadno pa sam odustao,ima dosta prepravki a bojim se da ne bi nasi to umeli da upasuju kao fabrika pa nisam hteo da budzim!
traktor nije glomazan pa je pogodan da radi sve operacije na gazdinstvu uz dodatak uzanih tockova!i malo su i preterali sa cenom,npr 5120 kosta 50 000 + pdv sto je po meni previse!za te pare se moze kupiti arion ili jd 6105m koji su malo vece mudonje pri teskim operacijama od tog dajca!
 
Nikola jesam rekao za teže radove, ali za lakše poslove gde provodim barem 80% svog radnog vremena ovako nešto mi je u planu.
 
E ovo mi se svidja. Za teze poslove kupis Rus-a, a za lakse kupis Deutz-a. Pa ako budes kupio tog Deutz-a, mislim da ces bataliti oranje I tanjiranje sa Rusom. Ili ces ga dati radniku.
Tako sam ja hteo da idem na oranje manjih parcela sa Zetorom, ali sam se ubrzo predomislio.
 
Verovatno u pogonima Same se radi. Imam jako dobro misljenje o tim malim SDF traktorima, po stranim forumima ih jako hvale.

@mladen87

Slazem se 50+pdv je previse. Video sam taj traktor uzivo nov kad je isao sa plug. Kratak je, lagan za tu snagu. 120ks se uzima da bude tezak traktor ali cela 5 klasa je predvidjena za lake operacije. Za teze poslove svakako treba ici na vecu klasu jer je razlika u radu ogromna. M600 je 130ks samo 10ks jaci, ali je brutalniji traktor od ovih prdavaca.

@mica
Razmisljamo slicno. Ja 90% stvari zavrsavam sa fergusonom. A zato i planiram 60-70ks jer to je traktor koji ne trosi puno u vozanju, nije tezak, okretan je. A ja najvise radnih sati pravim sa prskalicom i atomizerom. Dakle prikljuccima gde snaga ne treba toliko, vise treba dobra kabina i kad je musavo/blato nije losa prednja vuca. Ko ima vise zemlje treba mu i jedan tezak traktor. Recimo JX115U kao sto ima Ivan iz Sakula je vrlo dobro resenje. Vidno mocniji od Deutza 5 serije, to je neka prelazna klasa do Maxxum ili M600 Deutza, gde na neki nacin imas 2 u 1. Jedan MTZ 1025/1221 mogu da uzoru Boga oca, platis radnika da tera i dobro agregiras poorace pola atara. Mada i taj MTZ nije bas jeftin sada. Resenja idealnog nema, inace bi opstao samo jedan proizvodjac na trzistu :osmeh:
 
I meni se svidao 5120. ali je cena dosta jaka iako mi je nudjeno dosta ispod 50 +pdv ali mi je i to bilo puno, pa sam otišao kod komšija i uzeo nešto jeftinije , ne baš ono što sam želeo . ali biće valjda ok!?
 
Koliko je tezek ovaj dajc?i koja je snaga u pitanju?

118ks i max.tezina sa svim tegovima do 7500 kg

Bojceticu,ako ih propisno opteretis,onda to vise nisu prdavci.Model 5130 sa 127ks se moze fabricki opteretiti na 8500kg i dobijas m600 u manjem izdanju.U 5130 imas opciono suspenziju kabine i prednjeg mosta(tls)
 
Poslednja izmena:
Никада они не могу бити као њихова већа браћа, која су конструисана у старту да буду тежа од њих за 1000+кг. Увек је боље купити тежу машину, него качити силне тегове и тако му скратити век трајања, само да би се рекло да то може тако да иде. Јер све те додатне тежине за последицу имају брже хабање механичких склопова...

Не би се без разлога трактори делили управо на те класе...
 
Poslednja izmena:
Знам за мој трактор колика му је радна (максимална) носивост и она износи 7400 и нешто кг и то му је лимит управо из тог разлога који си ти навео муцобиено. А о путевима да не пирчамо јер би могли до сутра наглабати о томе.....
 
Знам за мој трактор колика му је радна (максимална) носивост и она износи 7400 и нешто кг и то му је лимит управо из тог разлога који си ти навео муцобиено. А о путевима да не пирчамо јер би могли до сутра наглабати о томе.....
Bas to smo i mi gledali kad smo kupovali. uzeli smo mnogo veci i tezi traktor od svih u toj snazi. o trubama i slicnom nemoramo sigurno razmisljati
 
Danas se prodao jedan dx120, sa kamiona, stigao iz Francuske za 7000e je prodat, nekim trgovcima.
Pa za koliko li ih tamo kupuju majko moja.
 
Danas se prodao jedan dx120, sa kamiona, stigao iz Francuske za 7000e je prodat, nekim trgovcima.
Pa za koliko li ih tamo kupuju majko moja.

Pretpostavljam upola ili i manje a toliko i vrijede. Kad sam ja bio mali ovi traktori su stigli u lokalni pik, vecinom DX160 , naradili su se, ali mehanicari na njima :haha:, mislim da su najgori traktori koji su radili u ovim krajevima, pretpostavljam da su oborili ginisov rekord u napravljenim generalkama na motoru:haha:. Isao tamo na praksu vise bili u radioni nego sto su radili:haha:. Za njih je i IMT 5170 premijum kvaliteta.
 
Nazad
Vrh