Herbicidi u suncokretu

Danas sam jednu parcelu isprskao sa pulsarom i dodao kletoxa,kazu ne mesa se videcemo kako ce da reaguje korov a kako suncokret.
 
Да ли је неко користио РАФАЛ 120? Галеникин хербицид за усколиснате корове у сунцокрету,иста активна материја као Клетокс!Данас сам пазарио за 4 Ха да га пробам..
 
@MarkoSreta
Ti kao stari forumas treba da znas da smo o kopijama na bazi kletodima 120g/l pisali jedno 50 strana. Pogledaj temu u vezi zastite soje, jer je ista hemija kao i u suncokretu.

Ukratko, jeftin preparat ali ne vredi ni te pare.
 
Ja sam danas jedva PESKE otisao do jedne parcele, traktorom bi propao do Kine sada da krenem.
 
U pravu si,znam za aktivnu materiju kletodim,jer koristim Kletox i nisam imao problema za sada...jer ga koristim na njivama gde su korovi manji i manji je napad zato koristim jeftiniju hemiju!
 
Ikarus nema veze sa zivotom!!! Bice izbacen kao i Kletox...
Kad sam nabavio ikarus malo posle toga nadjem Pasat za 4500din, odmah sam se pokajao a sad jos vise!
 
Ono sto je Pulsar skidao sa 0,8l/ha ove godine nisam skinuo sa 1,2l/ha Ikarusa.Eto sta mu ja zameram.Ta dva preparata sem istog naziva aktivne materije nista zajednicko nemaju.
 
Delim mišljenje sa kolegom talianu, radio sam i u split aplikaciji a i sa jednom dozom i obe varijante su odradile posao, da dodam da sam koristio u soji, ali sve jedno.
 
Ja sam suncokret prskao Ikarusom 0,4 l/kj, korove je ubio a i suncokret je dobio po ušima. Na nekim biljkama gornja dva lista izgledaju kao da su polivena vrelom vodom.
 
Meni nisu pobegli korovi bili su sasvim mali, tatula ubijena samorasli suncokret sav prosao, doza 0,5l/kj. pulsar sa 0,3l/kj. sav samorasli suncokret skine!!
 
Dragane ,neće da ga pipne ako je CL ja sam imao situaciju da je 1 god bio posejan CL hibrid 2.pšenica a treće sam se plašio pa sam posejao Pionirov A31 što se prska ekspresom ili kopijama.Nisam pogrešio bilo je puno samoniklog od tog CL i sav je otišao.To sam uradio po savetu jednog komšije koji se pati tako posle neome pa je 3 puta špartao da se otarasi tog samoniklog i nije uspeo potpuno.
 
i kakav je prinos kad ima tog samoniklog?gledao sam komsiju,niklo ko cetka neoma nikla,neoma sejana,on prospartao opet cetka...nisam ga pitao kako je bilo na kraju
 
Podbaci 100% ,ima masu na oko i glavica nije jedna nego se razgrana paa izgleda masivno ,ali je seme manje i lakše i 99% zeleno u vršidbi pa ga kombajn po pravilu poseje na njivi.
Imamo problema sa njim na jednoj parceli tj zapatio se tu među nama 4-5 parcela i ako je neko nemaran poseje se opet i tako u krug inače od kad sam ja u selu 13 godina nismo imali tamo suncokret a i niko od komšija, odakle se zapatio sam bog zna,slikaću sutra-prekosutro kakav problem pravi.
 
Nazad
Vrh