Herbicidi u kukuruzu

Kako da ne,limited edition

- - - - - - - - - -

A nije ni kopija,to se stručno zove generik :ppozdrav:
 
Poslednja izmena:
Slažem se sa Matićem, bio sam zimus u Agrosavi i obilazili smo pogon i po priči oni rade preparate za BASF i redovno ih kontrolišu iz Basf-a, i ambalažu prave za preparate.
 
Ja njima neverujem pa kako god bilo,Glifosav kad je izašao bio je 3puta jači nego sad,a kad neko jednom izgubi moje poverenje,moš ga j...bat posle
Kakva kontrola bre Srbija je ovo,gde svako gleda kako nekog da zaje...e
 
Gazda iliti vasnik pomenute firme je čovek koji mrava ne bi zgazio a pogotovo nekoga prevario.Poznajem ga a ima i mnogo više ljudi koji mogu potvrditi ovo moje pisanje.Ne hvalim nikoga niti ga dižem u nebesa ali ne pišite gluposti ako niste upućeni u realno,pravo stanje.
 
Ma sve je to kod nas još uvek kaubojština setite se samo pre par godina onih falševa sa Pulsarom,ko je to kontrolisao i odakle to u prodaji:sta:
 
Pa naprimer cuveni Bayer,agresorski ali po meni teski prevaranti,kod njih za isti preparat sasvim druga funkcija u 5 razlicitih zemalja,na 5 sajtova.Dzaba sto je ista aktiv.materija,marketing je drugaciji da ga jeb...
 
Ma sve je to kod nas još uvek kaubojština setite se samo pre par godina onih falševa sa Pulsarom,ko je to kontrolisao i odakle to u prodaji:sta:
E tad su se kod mene obrukli. Placen je ko suvo zlato a nije nista uradio. Sad da li smo mi negde napravili gresku ili oni, ne znam. Uglavnom vise ga ne kupujem.
Prosle godine kukuruz radili sa jeftinom hemijom. Agromarketov Novovel, tj Motivel+ Peak 75WG. Sirak se samo crveneo i osusio kao i ambrozija. Prskano samo jednom sa tom kombinacijom. Ono sto je ostalo sasekao spartac i njiva bila cista. Ove godine ide isto jer znam koji korovi se pojavljuju u njivama:osmeh:.
 
Da li neko zna da mi kaze koliko dugo Dual Gold moze da saceka kisu,a da mu se ne smanji efikasnost?
 
Danas uradjen (poset) Syngentin ogled. Ogled izgleda od prilike ovako: Hibrid je Pako posejan na 19 cm i ukupna povrsina je podeljenja na 4 jednaka dela gde je na svaki deo isao odredjeni zemljisni herbicid (za pocetak). Prvi je bio "standard", za njim lumax, gardoprim i na kraju dual. Kasnije idu jos i korektivni, tipa kalisto, kalaris itd.
 
Da li total može da šteti kukuruzu koji je pustio klicu oko 2mm? Na jednoj njivi izbila palamida kao da sam je posejao ima je od one koja tek niče pa do one koja ima do pet listova. Da li je pametno sad da oprskam totalom ili da uzmem neki herbicid koji nije štetan za kukuruz?
 
Nece mu stetiti sigurno,mnogi kod nas rade sistem da pre nicanja iz zemlje lupe totalom i to vec godinama.
 
@sremac
Mozes. Ja cu sutra napraviti jednu dozicu i idem da se vozam po soji (upalim gde ima, gde nema ugasim prskalicu) koja nije nikla da totalnim resavam palamidu.
 
kupio sam zeazin za crno prskanje i malo pre da sipam u prskalicu ono izadje voda a ima pola ostalo belo trdo ko kamen da nije to dobro?.moram ga vratim
 
Nazad
Vrh