Druškan
Član
110ka mi je nekako gabaritno mala, kao kubotu 85ks sto sam imao. Kratak, skakuće pri većim brzinama, ali mozda je tu i do guma, mozda su tvrđe ili prepumpane. Trebao bi da je okretan jer ima isti tip prednjeg trapa kao i Kubota. Po meni je nepregledan ka napred, od filtera se na levoj strani nista ne vidi, i kontrolna tabla je jako široka, ali autopiloti su sada barem pristupacni. Komande su sve suve, tj kompletan traktor pa se treba sve podmazati čim stigne, gde god ima mazalice, ali brzine i revers idu lepo. Pošto se sklapa kod nas, sve treba dobro prekontrolisati, jer nešto im promakne oko stezanja, malo i oko rasporeda. Pozadi mi je isto nekako slabašan. Po meni u kabini je poprilično bučan, mada mnogo tiši od YTO.Kakvi su utisci?
160ka je dosta ozbiljan, ima i snage, i kažu da je smešan sa potrosnjom u pripremi. Sad za oranje ne znam, jer je stigao pre mesec dana. Pozadi je dosta masivan, poluge kao na traktorima od 300ks. Kabina dosta prostrana, mada malo čudna, jer je sredina nekako najšira. Masa traktora bez tegova je manja od 6t (cini mi se 5700kg) tako da može raditi i sa uzanim sve operacije, e sad oko oranja tek na jesen.
140ku sam samo video u prolazu, i po meni je to mnogo ozbiljni traktor od tih manjih, mada 160ka mi nekako najbolja kupovina za sve da radi.