grunt
Član
Или да их наоштрим мало 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobio sam velikog lancanika od malog Zmaja sa 52 zuba, pa bih dokupio ostale delove i zamenio glavcinu da moze da se montira na 142 za vrsidbu kukuruza i suncokreta.Pogon bubnja na lanac?
Btw, ako ne računamo privodne lance, na zmaju imaš dva koraka lanca. 3/4 i 5/8 .
Iskreno, ne znam. Moguce je da je od 780. Provericu korak i ako je 3/4 ide na jesen u upotrebu.Od malog zmaja? 131-135 ili još od 780? Ustvari nije ni važno. Bitno je da je korak 3/4 jer onaj od 5/8 neće izdržati.
850-870 bez opterecenjaMožda obrnuto. Biter se vrti na 820-850 obrtaja.
Da ne tražim sad po netu ali mislim da je za 142-ku 830 a za 143-ku 870 obrtaja. Na našem sam izmerio i ima nekih 820obrtaja, a verovatno nije usamljen slučaj, pa sam zato napisao okvirnu cifru.850-870 bez opterecenja
Ja sam ga na 900 ostavljao da bi imao u opterecenju 850-870
Siguran si? Nešto mi nije logično da se obrtaji šteluju kad se menja kultura. Imaš to uputstvo pri ruci? Sad sam na telefonu pa drugo uputstvo sem ovoga nemam (a ne bi trebalo ni da postoji neko drugo) a u njemu ne nalazim takav podatak. Štaviše samo u jednom delu su napisali 830 obrtaja jer su izračunavali odnos obrtaja za bubanj. Po tome, obrtaji su uvek isti. https://www.scribd.com/doc/316688927/ZMAJ-142-Uputstvo-Za-Rukovanje-i-OdrzavanjePo upustvu za 142 ide 870 za psenicu a 850 za kukuruz