ZMAJ kombajni

Sto bi pomoglo ako je kombajn vislji ka prednjem delu ?.

Па какве везе има ако мало чепа по редовима не шпартате комбајном већ косите!? И ако начепи по реду начепиће покошену стабљику. Ја са 161 мало чепам али ништа страшно без проблема се после истарупира, а чисто сумњам да је 141-142 шири са газом од 161!

Па какве везе има ако мало чепа по редовима не шпартате комбајном већ косите!? И ако начепи по реду начепиће покошену стабљику. Ја са 161 мало чепам али ништа страшно без проблема се после истарупира, а чисто сумњам да је 141-142 шири са газом од 161!
DraleTD aj malo razmisli.. 161 bi trebalo da nosi 5 redi adapter, 142 nosi 4 reda, i točkovi ih objaše, što znači da ćeš sa jedne strane(uglavnom leve) čepati čapove ili ti pokošen red, a sa druge red koji nije pokošen.. Jel tako?

Па чепа ће 1 и 4 ред сигурно не зајаши 4 реда па да гази 5 ред? 161 носи шест реди адаптер, а комшија са 161 има 4 реда адаптер и коси без проблема.

A upravo ti o tome pričam, jedino da nacrtam... Zajaši 4 reda, ili kako već kažeš , znači čepa 5ti red ako je sastav sa 4 reda sejalicom ispod 50-55 cm..

Kod mene na Z151 felne su bile od Đ.Đ i mogao je da se sužava i širi gaz samo je morao da se prebaci ventil unutrašnje gume na spoljnu stranu felne.Farmer osetno je brži u transportu sa tim gumama.

Ne razumem, jel srce felne od djdj nije na sredini felne, pa se okretanjem felni dobija siri i uzi gaz?

Neke 142-ke sam video da nose prednje od ulta tockove,koliko sam merio oko 7-8cm je mislim vislja guma na ult.Samo to su mnogo tvrde gume za kombajn,kombajner sigurno skace u kabini kao konja da jase.

Pa uglavnom sam video u prolazu,tipa parkirani kombajni ispred kuca,koliko sam video mislim da su i felne od ulta,ipak su te felne visestruko jace pa se resi i problem pucanja istih kad se radi kukuruz,pogotovo sa povisenjem bunkera.E sad nisam gledao kod mene u detalje ali ne verujem da to odgovara sa ulta na zmaja tipa sraf na sraf,mora se samo srce felne menjati da bi moglo na zmaja ici.

Nazad
Vrh