ZMAJ kombajni

Nekidan su mi pričali da se nov mali zmaj 133 s bunkerom, kabinom i presom imao protuvrijednost 30 tona pšenice...

Evo ih slike zmaj hedera za repicu što sam na brzinu iskopao, mislim da negdje imam još...

Ako ne griješim, nekadašnji vlasnik ovog zmaja i čovjek koji je slikao zadnje 3 slike je član i ovog foruma...

Imam ja negde tehnicke skice plivajuceg za soju sutra cu pronaci.

- - - - - - - - - -

Radi se o tome da je taj produzetak kao na sarkama i ima klizace ispod. A sa strana lanac koji ga ogranicava da ne padne kad je u transportu.

- - - - - - - - - -

evo slika plivajuceg.

- - - - - - - - - -

i adaptacija za pasulj.

Da li je ovakav prioritetni ventil i na nekim zmaj kombajnima?
3FWbp.jpg

Jel ima gde to novo da se kupi?
Sta je problem sa postojecim?ne znam o cemu se radi,ali ako je prestao da radi,a ne treba ti BAS drugi,otvori taj cep sa desne strane i polako sve otvori,samo ce ti se kazati sta kako radi i kako da vratis kad sve operes i pregledas...dovoljno je da podleti delic bilo cega pod razdelni klip da citav sklop prestane funkcionisati...ujedno zameni i one dve gumice unutar.

Da li je ovakav prioritetni ventil i na nekim zmaj kombajnima?

Da samo ga je u originalu mnogo tesko naci... inace imas raznih drugih koji rade na isti princip ili jos imaju i ventil na sebi koji sluzi da prioritet podesavas koliko ti je potreban pritisak. Ako ti treba broj prodavnice iz trstenika koji prodaju javi se na pp.

Inace na zmaju taj ventil treba da obezbedi ako se secam 9l konstantnog protoka na volanu. Sto nije bas uvek tako... pa volan zastopava i kombajn ode u kanal. Najcesce prekine ulje kada se komanduje dizanje hedera pre koriszenja volana, ako se koristi volan pre komande onda rade zajedno. Toliko sam ja zapazio.

Radi,ali nikako ne mogu da ga zadihtujem,stalno negde rosi ulje.
Promenem niple,bakarne platne i opet rosi.
Da li negde ima neku mikro pukotinu ili sta,nemam pojma,samo iz tog razloga sam mislio da ga promene.

Radi,ali nikako ne mogu da ga zadihtujem,stalno negde rosi ulje.
Promenem niple,bakarne platne i opet rosi.
Da li negde ima neku mikro pukotinu ili sta,nemam pojma,samo iz tog razloga sam mislio da ga promene.
Kad si stavljao druge bakarne platne jesi ih zagrejao ili si ih stavio hladne?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Kad si stavljao druge bakarne platne jesi ih zagrejao ili si ih stavio hladne?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Koliko znam ne vrijedi bakar samo grijati, mora se zagrijati na crveno i naglo ohladiti u vodi. Bakar se ne ponaša kao željezo pa da će se zakaliti nego on naglim hlađanjem omekša... Pločice se meću hladne ali naravno zagrijati i naglo ohladiti.

Vidi da nije negdje na navoju onda ta kocka pukla... Ipak se tu radi o ulju pod pritiskom, ili najjednostavnije odmasti sve, osuši, upali kombajn sjedi kraj kocke i gledaj gdje curi...

Nazad
Vrh