Zaboravljate bitnu stvar,20 hektara ljudi.Na tu povrsinu tesko da ce svake godine trebati da menja kaiseve i lezajeve,ja radim duplo toliko sa mojim kombajnom i jedini lezaj koji je menjan je lezaj vetra pre valjda 7 godina...Osovine slamotresa,nikad,lance sam kupio jednom sve nove i to je to za xx godina uz tu povrsinu,e sad sto se tice kaiseva, to vec se menja malo cesce,ali opet dalekooo da se menjaju svake godine.Takodje ulje u motoru se ne menja svake godine na tu povrsinu,jer motor ne odradi dovoljno rs ,kao ni filteri,ulja ili goriva.Ja radim tako sa mojim motorom na kombajnu od kad pamtim,i motor i dan danas od zamene do zamene ulja ne potrosi ni litru,max 2 litre.Ovo sam spomenuo ,da ne bude,motor nece trajati dugo ,itd itd.Ovo nisu povrsine koje vi radite ,100+ hektara,sa uslugama gde se tera brze da bi se sto vise odradilo,covek ce raditi samo svoje,nigde ne zuri.
Sto se tice moje preporuke ,sta da kupi,Zmaj Univerzal,jako je jeftin u oglasima,skuplji je adapter za kukuruz nego on,a maltene sve od delova pase kao na 141-142 ,to su manje vise isti kombajni,stoga ako mu treba nova limarija,tj nesto od nove limarije,samo nek trazi za 142.Ovo takodje spominjem,jer zbog godina,kod Univerzala je to mana,vecina ce biti trula,i za tih 500 eura sto spominjete,on moze svu bitnu limariju kupiti novu za njega.