MarkoSreta
Član
Ljudi,kako je usmeren gornji usmerivaca vetra kod 142-ke u podesavnju za suncokret?
Послато са Tab2A7-10F
Послато са Tab2A7-10F
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
na gumi pise koliko bi trebalo da se naduva
Na gumi pise MAKSIMALNI pritisak za koji je namjenjena. Ovisi koji stroj nosi doticnu gumu i za koju namjeru. Ista dimenzija gume ide na prikolicu za stajnjak 1.5T i na jednoosovinsku prikolicu 4T. Nije isto ako je guma na traktoru ili na kombajnu. Proizvodjac stroja daje preporuceni pritisak u gumama kojeg se ne morate pridrzavati a proizvodjac gume daje maksimalni pritisak na koji je sigurno pumpati gumu.
Mnogo se prepirki vodilo na forumu oko tlaka u gumama i nista se nije iz toga izrodilo pa ti preporucam da pumpas kako ti se cini najbolje i tako radi. Svatko ima svoj neki modus rada koji se nekome drugom moze a i ne mora svidjati...
kolega dali ti mislis da guma treba biti pumpana prema teretu i da neko moze duvati od 1,5 do 5 bara slobodno po svojoj volji ili dali guma na toj prikolici sto si naveo od 1,5 t treba biti manje napumpana od ove druge
moj post se odnosio za kombajne i savetujem duvajte kako pise na gumi videcete koliko guma ima duzi vek trajanja narocito u kukuruzu
Soja se bez problema vrsi sa lancem na 350 obrtaja! Godinama tako radimo.pa mislim da ce biti suvise mali obrtaji... nije problem probati mozda i bude radilo... i ja radim suncokret isto kao i kukuruze