SeljakizGrada
Član
Danas kod nas u selu radila 135,izgleda kao da j eSlounski front probijao,kad je krenuo da skida to je krenulo toliko da čadi,da doošao omšija da vidi da neko nije zapalio pšenicu.Ako ništa drugo gde je prošao potamanio komarce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel tako 15-20cm i usluzno radisJa kada bi vam rekao kako teram 142, ne bi verovali.
Zato cu sutra snimiti.
Doduse prinos oko 5t po ha, heder 3,6, i kosim 15-20cm ispod klasa.
Neznam dali si imao ili probao ali ja sam obolio uz njih,to je konstrucioni sporet samo takav.A za brdo su zakon,pozadi treba 20 tegova,svaka mala nizbrdica keder se zabada u zemlju a ako su uvratine malo nizbrdo neznas sta da radis sa njim,okretanje uz pomoc stapa i kanapaDobri su kada su nužno zlo i kada se nema za bolje.
Jel tako 15-20cm i usluzno radis
Meni je ove godine radio drugar i ima 4,2,jeste za 142,kod mene u 6,5 tona po hektaru ide kao tajfun,ne stidi se tog kedera.Prosta i jednostvna stvar. Zmaj 142 moze dnevno da skine oko 50t.
A zmaj 13x moze skinuti nesto malo preko 30t.
Pricam o skidanju za jedan radni dan, tj. In 12 sati.
Za moj kraj jeste merodavno, mene ne zanima vojvodina sa 9t i heder od 4,2 koji nije za 142.
A sta bi radio kod mene,bilo je mnogo klasova 30cm od zemlje?Kod nas se slama ne skuplja, a rastura iza nema.