Kazem ti sto sam ja vidio da rade i da koriste od beraca hedere... Taj dvoredni sto si vidio s uvlacnim grlom na sebi ne mora biti zmaj, i manji FAHR kombajni mjenjaju komplet heder i grlo i oni imaju original dvoredne hedere za kukuruz.
To sto ljudi rade, ne mora znaciti da je ispravno... Eno, kolega s 3.6 hederom kosi soju cjeli dan, napuni prikolice i onda ode obidje oko njive kukuruza jedan krug s istim hederom, obrije do zemlje da mu bude lakse kad bude brao beracem. kod kuce iskipa kukuruz i odmah ga koriste. Tako odradi njive koje ce brati u klipu i to radi vec par godina ali se nije cuditi kad kosa pukne ili kad kombajn od silnih uvucenih stabljika postopa ili se nesto jos vise pokida...
Kazu i kolege forumasi a kazem ti i ja da se s malim zmajem ne nadas da ces raditi kukuruz kao gospodin. To je patnja i za tebe a pogotovo za kombajn. Jednostavno ces ga kukuruzom unistiti, pogotovo sto vidim da nisi nesto iskusan...
Radi kako god zelis ali ja moj kombajn u kukuruze necu NIKAD tjerati... Radije odem i usluzno ovrsim 6-7-8kj psenice i s tim novcima platim nekome da mi ovrsi kukuruze. Tebi nije nikakav trosak a bolje i za kombajn i za tebe.