gledam ja ove cjene zmaja 143, pa mi nikako nije jasno otkud tolike cifre. 23 000€da je neko dao za 143 mi nikako ne ide u glavu... Iduci kombajn koji i ako budem kupovao planiram da bude bas 143 jer mi se jako svidja i na oko i po velicini i bas po svemu, ali da preko 15 000€ dam za njega, nikako.
Kod nas u oglasima pravo uredan 171 sa zitnim i kukuruznim hederom 10 000€ i to je fer cjena, i da se u njega jos ulozi 5000€ to je kombajn ko bombona... Kaki 143... Ne moze mu ni prici.
A po pitanju ovog lezaja na grlu s desne strane gledano u smjeru kretanja kombajna dasni. bio sam prisutan kad ga je kolega mjenjao i ja vidim vadi on stari lezaj van i nekako mi se cini tanak, pre malih dimenzija za to opterecenje... Ajde, sutim ja i mislim da bolji nije imao,l pa mu je ovo samo da pregura. NE, vadi on oz dzepa nov zapakiran FAG lezaj i otvara mu gumene brtve, gura u njega masti koliko god moze stati s jedne i druge strane, vraca brtve na njega i stavlja ga u grlo... Onda sam ga pitao, da to nije pre mal lezaj za to mjesto, pa ja na 132 rm imam dvoredni lezaj na grlu, a ti tu stavljas neki obican lezaj? kaze mi: Takav je lezaj bio kad sam kupio kombajn i ja takav uvijek stavljam kad se razleti (znaci, dogodi se cesto)... A kuciste siroko, brate mili i osovina viri van, moze komotno jos jedan takav lezaj staviti tamo. I slag na tortu, zavaruje lezaj za osovinu...
E sad, ja ne znam o cemu se tu radi, ali zbilja mi nekad ljudi ne idu u glavu... Kud stavlja slab lezaj na stroj, kud ga pretrpava s masti, tu ga jos i vari za osovinu. Sutio sam, nije mojs troj, nit cu ja po njemu sarafati, ali i dalje mislim da je pogrijesio sto tu ne stavi neki jaci lezaj i bio bi dulje vremena miran...