Gornje sito za vrsidbu soje ja otvaram do kraja i po potrebi dostelujem, ali nikad nije bilo problema. Podbubanj (korpu) otvaram do kraja i obrtaje bubnja smanjim na 400-500 ovisno u kakvom je stanju remen na bubnju. Vjetar na iber i donje sito 11mm.
Probleme mi zna stvarati prokos, pogotovo u malo zelenijoj soji onda zna biti puno povratne mase. kad prodjem krug oko njive, dalje sve vrsim normalno i ide kao lud. usudio bih se reci da idem brzo kao sto idem u psenici (soju sijem na 25cm razmaka, prosjecan prinos preko 2000kg/kj) i milina kako lijepo radi.
Spasoje, ne kazem da smo komsija i ja pametniji od inzinjera, ali se u radu vide neki nedostatci na tvornickom kombajnu i oni se rjesavaju u hodu, cek se vrse i prepravke i stroj radi bolje i s manje kvarova nego tvornicki kombajn. Sjetimo se samo 16x serije i sve ce ti biti jasno...
Ali ako treba produziti osovinu u mjenjacu da ne puca, onda treba. meni je receno da je to kod mene napravljeno i da ce mjenjac biti vjecan, a kod nas po brdima standardni mjenjac ne izdrzi 3-4 godine i mora se rasklapati, a ako vrsis kukuruz i cesce. takodjer mi je jedan od prijasnjih vlasnika rekao da mi je i ruka sto tera ladju prepravljena, a ja tu ne vidim nista da je drugacije od standardnog, pa se s time ni ne zamaram...
Jednostavno nema loma, nema puno povratne mase, cisto vrsi, teram ga koliko hocu, nema ni zagusenja. ja sam prezadovoljan kako moj kombajn radi s donjim sitom 11mm u 90% kultura koje vrsim (psenica, jecam, tritikal, soja) a samo zob ide na vece sito.
kazem opet, meni se dobro pokazalo, nekome drugom se pokazalo nesto bolje. evo, kolega pise da je kod njega za sve kulture sito sa prorezima, i da je s njim preporodjen, ja opet trazim donje podesivo sito da probam kako ce ici s njim, da ne moram stalno sarafati kad zob dodje na red.